SPORT 2024-02-15 KL. 10:39

Vallentuna vann nyckelmatchenVände krissiffror till seger i Sundsvall

Av Jonny Andersson

Jussi Salo och Kevin Törnblom sov fyra timmar mellan matcherna när Vallentuna HF spelade tre bortamatcher på lika många dagar och fick tre poäng med hem.

Vallentuna vann nyckelmatchenVände krissiffror till seger i Sundsvall
TVÅMÅLSSKYTT. Lukas Paulssons två mål fick Sundsvall på fall. Arkivbild

– Vi vann rätt match, mot Sundsvall, om vi ser till tabellen. Sedan hade vi gärna fått med oss poäng mot Piteå, summerade Vallentuna HF-tränaren efter säsongens tuffaste matchhelg.

Nattarbete

01:36 natten mellan fredag och lördag skickade Salo och Törnblom individuella videos till spelarna efter Sundsvallsmatchen. Dessa innehöll spelarens alla byten, plus klipp på scoutade spelare i Piteå – stundande motståndarlag.

– Jo, man är lite trött. Vanligtvis har vi ett dygn på oss, men med så tätt schema som vi hade nu gäller det att ge killarna feedback direkt. Det här är en del i tränarjobbet som inte syns.

Lagets roadtrip började förskräckligt i Hudiksvall. Hemmalaget vann med 8–1, värre var att Vallentuna fick målvakten Felikx Olsson skadad 30 sekunder in på tredje perioden. Kall tvingades ersättaren, August Hedlund, släppa in första två skotten han fick mot sig. Samtidigt fick klubbens J20-målvakt, Viggo Boston, besked att han skulle ta första bästa tåg för att ansluta på truppens väg mot Sundsvall.

Mental styrka

Med 1–8 i baken gjorde truppen en mental bragd mot Sundsvall. Jussi Salo menar att det handlar om att glömma fort. Vallentuna vann resans viktigaste match – via tidig ledningsmål och viktigt 2–0-mål i boxplay i slutskedet av första perioden. Tungan på vågen var Lukas Paulsson med 3–1-målet i mellanakten och 4–1 i tredje periodens första byte. Isens gigant var ändå August Hedlund (se separat artikel).

– ”Agge” har varit bra hela säsongen, säger Jussi Salo och inte alls förvånad över målvaktens insats.

Nöjd tränare

Med 4–2 i Sundsvall bussade VHF-truppen vidare till Piteå via övernattning i Örnsköldsvik. Där, på hotellet, klippte Salo och Törnblom videos innan de placerade sina huvuden på kudden.

Sånär gav arbetet poäng i belöning. I två perioder var matchen mållös, jämn och oviss. I 43:e minuten gjorde Piteå matchens enda mål.

– Små marginaler. Vi kan mycket väl ta poäng. Sammantaget gör vi en bra roadtrip.

Har du tidigare haft tre tävlingsmatcher på lika många dagar?

– Ja, i J20 superelit sker det emellanåt. Inte på seniornivå. Och vi ska ha i åtanke att Piteå gjorde sin första match när vi gjort två på två dagar, säger Jussi Salo.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se

Fakta:

Hudiksvall–Vallentuna, 8–1 (2–1, 3–0, 3–0).

Målskytt VHF: Love Bergvall.

Sundsvall–Vallentuna, 2–4 (0–2, 1–1, 1–1).

Målskyttar VHF: Lukas Paulsson, 2, Tim Bergström, Matias Valta.

Piteå–Vallentuna, 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)