SPORT 2024-09-26 KL. 09:25

VBK övertog kvalplatsen till div 3

Av Jonny Andersson

Oliver Lindkvist kan vara en kille Vallentuna BK sänder en extra julhälsning till i år. Han har gjort att VBK har fördel i jakten på en kvalplats till division 3.

MATCHVINNARE. Med sina två mål i andra halvlek ordnade Carl Granat tre poäng mot Parsian. Foto: Roffe Andersson

Den som minns upplösningen av damernas division 4 förra året ser likheter i det som hände i lördags. I allra sista omgången besegrade då Skå IK & Bygdegård tabelltvåan Viggbyholm med 1–0. Det var ett resultat som gav Vallentuna seriesegern och den division 3-plats laget har i dag.

Nu har Vallentuna ånyo fått en hjälpande hand av fotbollsklubben från Mälaröarna. Backen Oliver Lindkvist kvitterade i slutminuterna till 2–2 i lagets bortamatch mot Sundbyberg och de två poäng Sundbyberg förlorade innebar att Vallentuna smet förbi och upp till andraplatsen i tabellen.

Vallentuna hade å sin sida jobbigt mot Väsbybaserade Parsian. Trots att gästerna fick förre VBK-spelaren Peiman Pahlevan utvisad i första halvlek hade Pelle Hyppels manskap 1–3 att hämta in med 35 minuter kvar. 22 minuter återstod när Carl Granat reducerade från straffpunkten och med kvarten kvar kvitterade Adam Ringh.

De tre poängen var i hamn när Carl Granat i 82a minuten gjorde 4–3.

Två omgångar återstår. VBK är en poäng före Sundbyberg, men i nästa omgång väntar Oliver Lindkvists Skå IK & Bygdegård. Så en varning är utfärdad.