SPORT 2024-02-15 KL. 10:40

VKK får fram fler talanger

Av Jonny Andersson

Vallentuna Konståkningsklubb är bättre än någonsin. Senaste veckorna har flera åkare klivit upp på prispallen.

VKK får fram fler talanger
KLAR FÖR RIKSTÄVLINGAR. Anilla Keleman-Virag har nått så fina tävlingsresultat att hon fått inbjudan att tävla i nationella serien. Foto: Ed Fontes

Varenda helg sedan i slutet av januari har VKK haft åkare på medaljpallen. I flera fall har åkarna dessutom stoltserat överst på pallen.

Klubbens ordförande, Ed Fontes, har tittat bakåt i tiden och säger:

– Jag tror att 2023-2024 är vårt bästa tävlingsår sedan Cornelia Nilsson (nu tränare i VKK) härjade i junior-SM för ett tiotal år sedan.

För toppinsatsen har Anilla Keleman-Virag svarat i klassen U13A. Anilla vann Sätrakristallen, i Sätra och det var inte hennes första seger. Segern och tidigare insatser har inneburit att klubben förra veckan fick besked om att Anilla kvalat in till nationella serien – tidigare elitserien.

– Det är stort, konstaterar Ed Fontes.

På god väg i samma riktning, mot elinivå, är också Sofia Maunsbach Wingren (Junior A). Även Sofia vann Sätrakristallen och bör vara nära en plats i nationella serien, enligt Ed Fontes.

Nellie Simlund har vunnit två raka tävlingar under perioden och med sig på prispallen i Minior A har hon haft Ruilin Li. Ed Fontes har tidigare pratat sig varm om miniorerna och det finns fler i gruppen än nämnda två.

Totalt fick VKK:are med sig 13 medaljer från tre tävlingar: Täbytrofén, Sätrakristallen och Botkyrkakristallen. Nellie Tilja (U15B2) vann Täbytrofén och blev tvåa i Botkyrkakristallen. Segrar i övrigt tog Vera Lundén (U15B1), Alma Muteveic (U15B2).

Från gångna helgen ska noteras att Frida Harvigsson, klubbens mest framstående i dag, slutade fyra i nationella serien som avgjordes i Västerås. Placeringen är hennes hittills bästa i juniorklassen.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se