SPORT 2020-10-23 KL. 10:40

VIBK vann derbyt mot Täby

Av Uffe

MÅLGEST. Emelie Kronwall firar mål. Hon gjorde flest poäng i Vallentuna, ett mål och två assists.

Spännande avslutning efter bra start för Vallentuna

Vallentunas Innebandydamer i div 2 vann en riktig prestigeseger i söndags.

Derbyt hemma i Hammarbacken mot serieledande Täby FC blev lite märkligt. Supertaggade Vallentuna gick fram till en ledning med hela 6-0 tidigt i den andra perioden. Och målen gjordes av sex olika spelare.

igcaption>STOLTA VINNARE. Den offensiva starten på matchen och kämpandet
på slutet belönades med derbyseger.

Halvvägs in i den andra perioden tog gästerna time-out och därefter ryckte de upp sig och lyckades komma in ganska bra i matchen. De gjorde fyra raka mål under återstoden av den andra perioden.

I början av den tredje perioden gjorde Frida Widerberg 7-4 till Vallentuna, och blev därmed sjunde målskytt i matchen.
Täby kämpade sig tillbaka genom att reducera till 7-6. Men de kom inte närmare. Dock var det tufft på slutet och Vallentuna tog en time-out för att snacka igenom försvarsspelet.

Vallentuna och Täby toppar nu serietabellen med nio poäng vardera. Men Vallentuna har spelat en match färre.