SPORT 2020-10-09 KL. 09:14

Hemmaseger mot "Bajen"

Av Uffe

Hemmaseger mot

BRA TRYCK. Jocke Ekerberg var en av hemmaspelarna som trummade på mot motståndarkassen för att vända matchen.

VIBK visade stark moral och vände matchen på slutet

I fredags vann Vallentuna IBK en riktig rysarmatch hemma i Hammarbacken mot Hammarby med 6-5 på övertid.

Det var på förhand klart att det skulle bli en tuff hemmapremiär i div 1 för Vallentuna IBK:s herrar. Båda lagen är nykomlingar i serien och förra säsongen vann de en varsin match mot varandra.

Hammarby startade klart bäst i fredags. Redan efter en halv minut tog de ledningen och vid den första periodvilan ledde de med 1-4.

igcaption>MÅLGLÄDJE. Mot slutet av matchen växte tron på att det var möjligt att vinna.

Vallentuna hade problem med uppspelet och i början av den andra perioden blev det ännu svårare då söderkisarna checkade mycket högt upp i banan och stressade dem. Hammarby såg numret större ut men spelarna i Vallentuna behöll kylan och gnetade på. Så, halvägs in i matchen lyckas Jonathan Schrenckh hitta nätet med en förlupen boll, plötsligt var det match efter reducering till 2-4. Fyra minuter senare kom 3-4 efter riktigt snyggt samarbete mellan supertvillingarna Nyholm och Jocke Ekerberg.
Därefter hade Vallentuna en straff, som blev resultatlös. Hammarby ökade på ledningen till 3-5 i början av den tredje perioden, sedan tog Vallentuna över matchen. Firma Nyholm/Ekerberg reducerade och kvitterade.

Det var bara ett lag på banan under övertidsperioden och rättvist avgjorde Ronnie Forsman till 6-5 till slut.