SPORT 2020-01-10 KL. 14:18

Innebandyherrarna förlorade toppmatch i div 2 mot Nacka

Av Uffe

Vallentuna IBK förlorade i fredags toppmatchen mot Nacka med 4-10 (0-2, 2-2, 2-6).

Trots att Vallentuna låg tvåa i serietabellen och Nacka trea var det tydligt i början av matchen att respekten för motståndarna var lite för stor i Vallentuna. Det är inte så konstigt, de är nykomlingar i serien och Nacka är ett av två topplag som är mycket svåra att besegra.

Under matchens första fem minuter såg det ut att bli en klar förlust, men Vallentuna ryckte upp sig och började plötsligt vinna bollar längre upp i banan och började skapa flera målchanser.

Den första perioden slutade med underläge 0-2, men själva spelet gav mersmak. I den andra perioden började Vallentuna utmana på allvar och plötsligt var matchen jämnare. Man gick upp till 2-2 men motståndarna lyckades göra två snabba mål i slutet av perioden och hade åter en tvåmålsledning vid pausvilan.

I den tredje perioden blev det lite stökigt med utvisningar och Nackas rutin fällde avgörandet. Dessutom saknade Vallentuna sin poängkung, Joakim Ekerberg (55 poäng på 12 matcher) som var bortrest.