KULTUR 2021-12-16 KL. 11:00

Dino Deluxe - en dinosauriedjungel i kulturhuset

Av Yama Sallah

I kulturhuset kan vallentunabor se utställningar med olika teman, där det ofta finns något som lockar både barn och vuxna.

Dino Deluxe - en dinosauriedjungel i kulturhuset
Foto: Roffe Andersson

Fram till den 30 januari går det att besöka Dino Deluxe utställningen i Kulturhuset, en dinosaurievärld där barn får ta del av ett dinosauriebibliotek, labyrint, informativa skärmar, dinosaurier man kan klättra in i - och annat kul!
Utställningen är baserad på Sarah Sheppards bok “Dino Deluxe”, och målgruppen är främst 4-10 åringar. Vi besökte Kulturhuset och fick kontakt med Alfred - en lokal dino-fantast och hans mamma Maria och ställde ett par frågor om utställningen och de läskiga djuren som ställts ut i lokalen.

Hur kommer det sig att ni är här i Kulturhuset idag?

– Vi kom hit för att låna lite böcker från biblioteket, bland annat om dinosaurier - Det är ju Alfreds grej nu. Sen ville vi gå hit till dinosaurieutställningen såklart, svarar Maria.


Foto: Roffe Andersson


Vad tycker ni om utställningarna som brukar finnas här på Kulturhuset?
– Jag tycker dom är jättebra! Det finns ofta mycket bra för barn med roliga teman. Vi är jättenöjda med Kulturhuset.

Vad är det bästa med den här utställningen?
– Det är kul att man kan klättra och åka i dem, sen tycker jag också om att man kan läsa lite fakta om dinosaurier här inne, så man får både information och det roliga.

Maria vänder sig till Alfred, men han är fullt upptagen med att klättra upp för en
dinosaurierygg, och har inte inte riktigt tid för våra intervjufrågor om upplevelsen. Maria och jag skrattar båda till åt den unga pojkens engagemang i klättrandet, och Maria väljer att besvara frågan istället.


Foto: Roffe Andersson


Har ert barn någon favoritdinosaurie?
– Mhm, han tycker om den röda dinon där borta väldigt mycket, men vi vet inte riktigt vad den heter, svarar Maria med ett leende mot sin son.

Alfred, som nu lyckats bestiga det stora djuret sätter sig stolt på toppen och vi passar på att ställa en avslutande fråga till den spralliga lilla utforskaren.

Alfred, vad tycker du är det bästa med dinosaurier?
– Jag tycker att det är kul att hoppa och klättra på dem. Men, de finns faktiskt inte på
riktigt! förklarar han.