KULTUR 2022-04-28 KL. 11:45

Färgstark vägg i Kulturhuset

Av Daniel Bergholm

Färgstark vägg i Kulturhuset
– Här är favorittavlan, säger Annica Wahl. Foto: Roffe Andersson

Annica Wahl ställer den kommande månaden ut på Öppen Konstvägg i Kulturhuset.

30 år sedan gymnasietiden har hon valt att återuppta sitt målande och nu är det dags att visa upp den för Vallentunaborna.

– Det är många år. Men jag har alltid sagt: ”Det finns mycket man inte kan, men inget man inte kan lära sig”, och jag kände att det här måste jag prova igen, säger hon.


Annica Wahl hänger ut på Öppen Konstvägg i Vallentuna Kulturhus. Foto: Roffe Andersson


När pandemin slog till var hon en av de som var i en riskgrupp och möjligheterna att vara ute bland folk begränsades. Då valde hon att återigen ta upp något som hon höll på med i yngre dagar, målandet.

Till skillnad från många andra som ställt ut på Öppen Konstvägg vill Annica Wahl inte bara hålla sig till en typ av målningar, utan går mer på känslan i stunden.

– Det är kul att göra olika grejer. Men det mesta som jag hänger upp här är ”acrylic pouring”, där man häller ut färg på en duk och blåser med exempelvis en hårtork, säger hon.

Trots att hon påpekar att flertalet misslyckas och åker raka vägen i soporna, har hon ändå lyckats få till ett 20-tal tavlor som nu ska upp på Öppen Konstvägg den kommande månaden.

– Något man kommer märka är att jag gillar starka färger, det kryper liksom alltid in i mina tavlor, och favoriten är nog den blåa, säger Annica Wahl.


Foto: Roffe Andersson


Utöver att ha en hemsida där hon lägger ut tavlor, en nystartad Youtube-kanal och även fler utställningar planerade till en senare del av året, ser hon fortfarande detta endast som en hobby.

– Det är alltid kul att få göra tavlor som folk uppskattar. Nu har jag en del projekt på gång, men samtidigt är det ingen stress utan tiden får utvisa vart det tar vägen, säger hon.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se