Klik venligst
KULTUR 2020-11-27 KL. 11:00

Isabella Olofsson vann Funkisfestivalen

Av Anneli

Isabella Olofsson vann Funkisfestivalen

STARK VINNARE. Om Isabella går vidare från semifinalerna på Nalen kommer hon att tävla mot övriga Sverige senare i vår.
Foto: VALLENTUNA KOMMUN

300 Vallentunabor röstade fram henne till semifinal på Nalen

Det blir Isabella Olofsson som får representera Vallentuna i semifinalen av Funkisfestivalen.

I lördags hölls deltävlingen funkisfestivalen i Vallentuna. Efter att de fyra tävlande framfört sina bidrag stod det klart att det blir Isabella Olofsson med en cover på ”En säng av rosor”, som får tävla vidare för Vallentunas räkning i semifinalen i vår.

Såhär motiverar juryn valet av Isabella Olofsson: ”Med en fantastisk inlevelse och en otroligt stark kontakt med publiken. Det kändes att artisten verkligen menade det som sjöngs. Vartenda ord! Vi rycktes med på en riktig känslomässig resa. Tack för att vi fick följa med. Vi tror på dig. Lycka till!"

–Det blev en jättehäftig show och lagom pirrigt för de medverkande, berättar Anette Fahlcrantz, som varit projektledare för Vallentunas deltävling.

Från början skulle de ha varit sex tävlande, men två fick förhinder.

Tävlingen spelades in på Vallentuna teater utan publik, sändes direkt via internet och närmare 300 Vallentunabor, 282 personer, var med och röstade fram Isabella Olofsson som vinnare.

–Det var superhäftigt att så många engagerade sig och röstade. Det är ju inte så mycket man kan gå på i dessa tider, så jag tror att många såg funkisfestivalen som ett festligt alternativ. Jag hörde om några som poppat popcorn och sedan satt och kollade och röstade.

–Tekniken fungerade bra och alla jobbade på bra, både de medverkande och all personal med bland annat orkestern som bestod av lärare från Vallentuna kulturskola. Och Isabella blev så glad att hon vann, säger Anette Fahlcrantz.

Nu väntar semifinalerna på Nalen i Stockholm då Isabella Olofsson får möta finalisterna från andra kommuner. Semifinalerna är planerade till den 26-27 april och finalen sker den 23 augusti på Stockholm Waterfront.

Lördagens live-sändning kan ses i efterhand fram till den 29 november på vallentuna.se/funkis