KULTUR 2022-04-07 KL. 14:30

Lyckad träffmellan olikaföreningar

Av Uffe Lindeborg

Lyckad träffmellan olikaföreningar
GEMYTLIGT. Eventlokalen på Sports Club var lagom stor för trevligt mingel. Foto: Roffe Andersson

Föreningsmässan i Sports Clubs nya eventlokal under förra helgen blev förmodligen ett startskott för nya kontakter mellan olika föreningar.

När föreningarna skulle visa upp sig för allmänheten för att hitta flera som engagerar sig blev det en lyckad tillställning också på ett annat plan. Representanter för helt olika föreningar började plötsligt nätverka med varandra.

Schackklubben, judoklubben och kören Cantaton hittade plötsligt gemensamma intressen med pensionärsföreningar och Kvinnojouren. Samtalen mellan utställarna präglades av optimism, trots att flera av föreningarna har haft det lite tufft både under och efter pandemin.


PRATSTUND. Lars Carlsson (C), fritidsnämndens ordförande, pratar med representanter för kören Cantaton. Foto: Roffe Andersson


Många av föreningarna började redan planera för hur de ska göra vid en eventuell mässa nästa år. Vallentuna fotboll blev säkert en av favoriterna bland besökarna då de bjöd på glass. Men den kändes ändå som att flertalet av besökarna var nyfikna på flera av föreningarna.

Fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson, (C), besökte mässan och pratade med flera föreningar på plats.

- Jag tyckte att det var bra. Framför allt gillar jag det vi gör på IP under sommaren. Men det behövs en träff även under andra halvan av året. Då behövs ett smörgåsbord av föreningar som träffas.

Uffe Lindeborg
uffe@vallentunanya.se