KULTUR 2022-03-31 KL. 12:30

Ragnar visar upp sin syn på Vallentuna

Av Daniel Bergholm

Ragnar Rosell drar igång sin utställning ”Hus och miljöer i Vallentuna” på Öppen konstvägg perioden 22 mars - 19 april.

Ragnar visar upp sin syn på Vallentuna
Under alla somrar som Ragnar Rosell bott i stugan i Finnberga har han hunnit skapa ett gäng målningar som speglar livet på landet. Foto: Roffe Andersson

Trots att han inte är boende i Vallentuna, har han spenderat åtskilliga somrar i kommunen och nu hoppas han att konsten ska intressera människor som bott eller bor i trakterna runt Finnberga, Markim och Lindholmen.
– En av mina favoriter är en gård jag har målat i närheten av Finnberga, sen är även ett antal kyrkor i Markim och Orkesta högt upp på listan, säger han.


En av favoriterna som Ragnar har med på utställningen är en gård ute i Finnberga. Foto: Roffe Andersson


Hans resa i Vallentuna började för längesen med att han hyrde en stuga av en kompis ute i Finnberga.
– Sedan dess har jag återkommit. Jag har haft tillgång till stugan länge och alltid varit där på sommaren, säger Ragnar Rosell.

Det började med att han målade av huset han bodde i. I sin tur ledde det till att han började måla av platser han intresserades av vilket kunde vara allt möjligt runt sommarstugan.
– Med tiden så har intresset för det som finns runt Finnberga ökat. Jag ser mig som en illustratör som målar byggnader på specifika platser, men även mycket blommor och natur, säger Ragnar Rosell.

Vad är det bästa med att måla?

– Jag har alltid haft ett stort intresse, men man kan säga att det blir en harmonisk känsla som annars är svår att hitta.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se