KULTUR 2020-08-21 KL. 11:15

Utställning hedrar Lis minne

Av Uffe

Utställning hedrar Lis minne

MINNEN PÅ VÄGGEN. Christer Wivanger har många tavlor kvar efter sin framlidne maka Lis. Många av dem har lokala motiv.
Foto: UFFE LINDEBORG

Christer Wivanger bor ensam kvar i huset som omfamnas av minnen från hustrun Lis som gick bort för ett år sedan. Nu hedrar han hennes arbete med en utställning på Kulturhuset.

Vi träffas i köket över en kopp kaffe. Christer pratar lite om ditt och datt, men han vill inte ta några stora ord i munnen när det gäller hans hedrande av Lis med en utställning. Men när han pratar om hennes tavlor och visar runt lyser han av stolthet.

Mellan 11 augusti och 5 september får Vallentunaborna chansen att ta del av valda delar av hennes arbete på Kulturhuset. Där hänger sju tavlor som visar en del av Lis stora kreativitet med penseln.


igcaption>ATELJEN. Lis produktivitet var det inget fel på, det vimlar av fina tavlor både i ateljen och i husets andra rum.
Foto: UFFE LINDEBORG

Tavlan "Höstdag" har som motiv en dag i november vid Vallentunasjön, full av liv med kråkor som samlas i trädkronor.

Tavlan "Kvarnen" är målad innan byggnaden brann ned. Vyn är från Örtagården och Kyrkfjärden med en flock måsar som just anlänt på Vallentunasjön.

Ett annat lokalt verk som ställs ut är "Vassvik i sommarprakt" som visar en båt i vassen vid Gustavs Udde, en sommardag i juli.