NYHETER 2020-05-08 KL. 10:01

Bollgenierna håller nattkoll på Brottby

Av Uffe

Bollgenierna håller nattkoll på Brottby

Visst, det finns en välbesökt grupp på sociala medier som heter ”Brottbys finest”, men frågan är om inte de tjejer och killar som spelar i Brottby SK egentligen bör vara de som kallas för det.

De representerar inte bara Brottby på matcher och tävlingar utan de lägger många kvällar på träning och varje vecka tar de ansvar för attityden på byn genom att nattvandra.

Efter några stökiga veckor i delar av Vallentuna var det dags för herrlaget att ta ansvar för Brottby under Valborgsmässoafton. De som krängde på sig västarna var lagkapten Robert ”Wiken” Parmbäck. tränaren Navide ”Navve” Haque, lagledaren Johan ”Sunken” Sundstedt, vilket också är den ordning de har på bilden.

Vi fastnade först och snackade utanför ingången till ”Haket” om hur vi själva betedde oss när vi festade som unga. Vi kom gemensamt fram till att vi inte var bättre förr.

Johan Sundstedt funderar tillbaka:
–När jag var ung tänkte jag om föräldrar som gick på stan, ”vad är det här för skit?”. Men nu vill man föregå med gott exempel och vara en bra förebild.
–Nu är ju jag och ”Sunken” föräldrar själva och ser det på ett annat sätt, säger Navide Haque.

Det är ganska kallt ute och det brukar innebära en lugn helg. ”Wiken” minns hur det var att nattvandra på Valborg förra året.
–Jag och ”Sunken” gick då, vi träffade på fyra pers.

De tre bestämmer sig för att ta en koll nere vid Ica-butiken och sedan ta en titt vid Vattentornet då det har hört att det är en populär samlingsplats för kidsen.

Nu blev det lugnt på Valborg både i Brottby och i centrala Vallentuna där cirka 30 personer kände sig manade att nattvandra efter de senaste helgernas stökigheter. Det blev en lugn helg i hela Vallentuna.