NYHETER 2020-04-29 KL. 12:53

Jessica Jägers låt toppar radiolista

Av Uffe

Jessica Jägers låt toppar radiolista

LISTETTA. En av Jessica Jägers låtar från hennes debutalbum rankas etta på radiolista.
Foto: ANETA WOLF

Vallentunabon Jessica Jäger har hyllats för sin musik på tillställningar och lokalt. Nu toppar en av hennes låtar en lista på en radiostation i Haninge.

– Programledaren för ”Vi hörs på kvällskvisten”, som topplistan sänds inom, kommenterade ett inlägg jag hade lagt ut på min artistsida på Facebook. Jag hade länkat till låten ”Mörker drar förbi” från min debutskiva eftersom jag tyckte att den passade när Corona började dra fram i länet och han gillade låten.

– Ett par dagar senare frågade han om jag kunde skicka in tre låtar, som kunder vara potentiella utmanare till topplistan, till radion. Varför skulle jag inte ta den chansen, liksom? Ett par veckor senare kontaktade han mig och sa att låten ”Älskade barn” låg som utmanare.

Låten gick verkligen hem hos lyssnarna. Vad betyder det för dig att toppa listan?
– Det är första gången mina låtar spelas på radio, vilket i sig är stort, även om det är på en lokalkanal. Att sedan vara den första utmanaren att gå rakt upp i toppen känns ju läckert! Listan presenterades bakifrån i programmet och redan när topp-fem återstod var jag riktigt nervös. Skulle låten bli topp-fem eller skulle den inte ens kvala in på listan? Fatta då hur det kändes när det bara var förstaplatsen som återstod!

–För mig betyder det mycket att veta att de som följer mig - för jag tror att det till stor del är de som har röstat på mig - engagerar sig i mig när det gäller, när det händer något. Vilken ynnest att vara omgärdad av människor som bär mig!

–Och nu kan jag ju för alltid säga att jag gick rakt upp i toppen första gången jag medverkade på en topplista.