NYHETER 2024-04-04 KL. 10:17

Natur och fantasi på duk

Av Victoria Sid

Höst, vinter, vår och sommar. Fram till den 20 april visas Uthamrabon Wendy Mas, 59, akvarellmålningar upp med temat fyra årstider på Öppen konstvägg i kulturhuset.

– Det är min första gång som jag har utställning. Det känns jättebra, säger Wendy.

Natur och fantasi på duk
NATUR. Uthamrabon Wendy Ma, 59, ställer ut sina tavlor för första gången på Öppen konstvägg i kulturhuset. Foto: Roffe Andersson

Wendy Ma som är uppvuxen i Kina kom till Sverige för 30 år sedan som ekonomistudent. Hon har alltid haft ett stort konstintresse och på fritiden målar hon mycket. Inspirationen hämtar hon till störst del från naturen.

– Jag hittar inspiration hemma i trädgården och lite runt om. Skogen bakom hemmet och från mina resor.

I flera av tavlorna kan man se Vallentunasjön och en del fåglar. I målandet är hon helt självlärd.

Hon målade en del som liten men har inte pluggat konst förrän nu. Under det senaste året har hon studerat en kurs i illustrering för bilderbok.

– Jag har varit tjänstledig för studier i illustrering av barnböcker. Så jag gör en barnbok som jag hoppas ska komma ut, säger Wendy.

FYRA ÅRSTIDER. Temat för tavlorna är de fyra årstiderna. Tavlorna är färgstarka och många. Av alla utställare är Wendy en av de med flest tavlor på väggen. Foto: Roffe Andersson

Hoppet är att kunna fortsätta med konsten när hon om några år går i pension. Framförallt med illustrationer. Trots att det är hennes första gång som utställare har hon flera idéer på nya utställningar. Blir det en till kommer hon förmodligen fokusera på illustrationerna.

– Då kanske jag ställer ut lite mer barnböckersidéer och illustrationer, säger Wendy som fyllt väggen med fler tavlor än någon tidigare.