NYHETER 2020-02-28 KL. 08:59

Oppositionsrådet Jaana Tilles avgår

Av Peter

Oppositionsrådet Jaana Tilles avgår

Lämnar de kommunala uppdragen efter elva år

Efter elva år som oppositionsråd kliver Jaana Tilles (S) av politiken. Hon lämnar sitt uppdrag till sommaren.
–Det var både en lättnad och en sorg att ta beslutet, men det känns helt rätt att få lämna över till nya krafter. Det jag tyckt bäst om under de här åren är alla möten med människor. Många kommer fram och pratar, andra har jag mött när jag provat olika jobb på förskolor, i hemtjänsten eller på Väsbygården där jag arbetade olika pass en vecka för att lära mig om äldreomsorgen.
–Och vid valet 2014 knackade vi på tusentals dörrar, och då ökade Socialdemokraterna här mest i hela regionen.

En anledning till att Jaana slutar är att (S) tappade i senaste valet.
–Jag blev verkligen besviken att så många föredrog SD, och jag hade velat få visa att vi kan styra Vallentuna bättre än vad alliansen gör.
I sommar lämnar Jaana alla kommunala uppdrag och går tillbaka till arbetet som lärare.
–Jag kommer vara aktiv i partiet och tänker knacka dörr i nästa val också, men jag vill ha tid för mer än politik. I våras blev jag mormor för första gången, och snart kommer Albas första ord och det är upp till mig att hon lär sig finska. Som tur är har hon tålamod, hur mycket jag än pratar tröttnar hon aldrig och går iväg!


igcaption>Magnus Isberg, Näringslivsutvecklare
–Det var en väldig överraskning att hon väljer att sluta, även om jag förstår att hon vill gå vidare. Jag har alltid haft ett gott samarbete med Jaana. Att vi har bra personkemi gör det ju ännu lättare, även om jag som tjänstemänkunna jobba med alla oavsett hur man fungerar ihop eller om någon är besvärlig.
Foto: ROFFE ANDERSSON

igcaption>Sofia Segergren, fd gruppledare (C)
– En sak som jag särskilt minns var när hon röt ifrån åt en politiker som utsatte mig för en manlig härskarteknik. Jag hade inte reagerat på det själv, men när hon gjorde det så förstod jag genast vad som hänt och tackade henne efteråt. I övrigt så har jag alltid beundrat och haft stor respekt för hennes engagemang, både när vi tyckt lika och olika.
Foto: Privat
igcaption>Nicklas Steorn, gruppledare (MP)
–Jag tror inte alla förstår riktigt hur kunnig Jaana är- hon är påläst om allt! Jag beundrar hennes politiska strategi där hon ser till att alla har rätt information och får igenom mycket genom att vara smidig, rak och ärlig. Dessutom är hon driftig och har många idéer. Till exempel är det hon som kommit på att vi i Närings- och Arbetsmarknadsutskottet ska åka ut till företag, och sedan ordnat alla kontakter och möten. Jag har bara gott att säga om Jaana.
Foto: Jenny Thörnberg
igcaption>Ingrid Karlsson, samordnare
– Jaana är alltid jordnära och lyssnar på folk. En sak som är typisk för henne är att hon vill ta reda på saker och sätta sig in allt. Ta bara en sådan sak som att hon flera gånger varit med ute på Väsbygårdens äldreboende och jobbat i vårdlaget, det gör ju att hon verkligen vet vad det handlar om och förstår problemen på ett annat sätt.
Foto: ROFFE ANDERSSON