NYHETER 2020-02-21 KL. 10:26

Vasaloppet på riktig snö i Vallentuna centrum

Av Peter

Vasaloppet på riktig snö i Vallentuna centrum

Barnens Vasalopp i Vallentuna centrum lockade många barn och även några vuxna som aldrig åkt skidor tidigare. Alla var inte beredda på att det skulle vara riktig snö.

–Den har vi fått från ishallen, säger Charlotte Look från Fastpartner som arrangerade loppet. Det blir mycket snö när de skrapar isen, och den brukar få ligga och smälta ute men nu har de sparat den åt oss ett tag. Så igår körde Idrott & Friluft den till torget.

För några av barnen är det första gången de är ute på snö, men femåriga Klara har minsann åkt skidor förut.
–Jag och min storebror åkte runt huset hemma! Men då var det inte alls så här mycket snö. Och min mamma Mica har åkt kortvasan.


igcaption>Foto: ROFFE ANDERSSON

Tomas Sölveborg är här med barnbarnen Alba, 3 år och Lionell som är 2 år.
–Jag hoppas få dem intresserade av att åka skidor, och de tycker att det är jätteroligt. Alba har provat att åka lite utför förut.
Tomas är själv en riktig Vasaloppsveteran – han gör sitt 35e lopp i år.
–Det har blivit en annorlunda uppläggning i år när det inte är någon snö, så jag har fått springa, cykla, köra i stakmaskin och så har jag åkt lite rullskidor.

Charlotte Look berättar att det inte bara är snön som är äkta, även blåbärssoppan är av den riktiga Vasaloppsmodellen.
–Ja, den här sorten går inte att köpa eller få tag på någon annanstans än om man åker Vasaloppet eller deltar i något arrangemang som de ordnar. Det är ett lite annorlunda recept, som är gjort för att man ska få den energi man behöver för att åka skidor så långt.