SPORT 2024-04-18 KL. 10:45

Bättre disciplin krävs i GoIF Kåre

Av Jonny Andersson

Truppen vill omgående lämna division 7. Spelarna i GoIF Kåre drog i fjol på sig 46 gula kort varav tre ledde till röda och dessutom två direkt röda kort. Laget är nere i division 7 och mognad önskvärt.

Bättre disciplin krävs i GoIF Kåre
ARVTAGARE. Fjolårets dåliga disciplin är en uppgift Adam Hassius och hela spelartruppen måste ta tag i. Foto: Roffe Andersson

Det finns inget meriterande i ett snitt på tre varningar per match. Kåretruppen ”saknade” två gula kort för att nå exakta snittet. Å andra sidan vidgades lagets brottsregister med två direktutvisningar.

Just denna träningskväll är spelande tränaren Joakim Hellberg på fair play-utbildning.

Slapp minuspoäng

– Jag tror att vi precis klarade oss ifrån att få starta årets säsong med minuspoäng, säger Adam Hassius som delar ledaransvaret med Hellberg.

Detta fair play-straff hade man viss koll på, för i fjolårets allra sista match höll sig samtliga ifrån dumheter. Det var enda varningsfria matchen på 16 omgångar. Att Kårstalaget åkte ur division 6 till följd av varningar och röda kort är inte hugget i sten, men det kan inte stärkt möjligheten att ta fler poäng.

Liksom Adam Hassius (fem gula 2023) är William Kjellberg (sex gula) och Viktor Östberg (tio gula och två röda) helt överens om att de personligen och truppen måste lägga band på sig och hitta mentala blixtlåset som stänger läpparna.

UPPVÄRMNING. Emil Dahlström tar sig ur cirkeln när han rensar på volley. Foto: Roffe Andersson

Inga ursäkter

– Jag vet inte, vi är väl några med kort stubin, säger unge Hassius och söker inga ursäkter.

Det gör inte heller Östberg som öppet tillstår att han var värst i att åsamka laget problem.

– Men det är väl vanligt att mittbackar får flest varningar, va, säger han med ett leende.

Han vill skärpa till sig, samma mål har William Kjellberg.

– Vi måste, säger Kjellberg och ser inget spännande i att möta en uppsjö av upplandsklubbars reservlag i division 7.

Sårbar trupp

14 man tränar denna kväll, en handfull har jobb, skada eller sjukdom som orsak till frånvaro. En orsak till att Kåre på få år rasat från division 4 ner till division 7 är truppens storlek. Med en dryg vecka till seriepremiären mot Torpedo Kamrat BK på måndag, räknar Hassius med att man har 20 spelare. Några har tillkommit, bland annat från VBK:s P19-lag och han hoppas att ytterligare ett par spelare är på ingång.

För 22-årige Hassius handlar det om ett arv. Pappan, äldre bröderna och släktförgreningar, har byggt kåreandan och nu har ansvaret delvis trillat ner på honom. Han och ytterligare några jämnåriga har växt upp på Kårevallen.

– Jag vill att klubben ska leva. Vi får ta tag i den dåliga självdisciplinen och lämna sjuan.

Optimism bjuder Viktor Östberg på. Trots busväder med en vind som i byarna är galen är det en intensiv, bra träning, enligt honom.

– Vi ska skärpa oss, blir hans slutord.