SPORT 2022-10-27 KL. 09:00

Brottby utslaget i semifinal

Av Jonny Andersson

FÖRSVARSSPEL. Jenny Karlsson och övriga i backlinjen försökte hålla Bälingespelarna på utsidan men i slutet av varje halvlek tröt orken och Uppsalalaget vann semifinalen. Foto: Roffe Andersson

Brottby SK:s fotbollsdamer var möjligen en mer precis lobb ifrån att få spela cupfinal på Studenternas i Uppsala den 5 november.

Division 5-laget Brottby SK spelade förra veckan semifinal i Upplandscupen mot Bälinge IF (division 3). Ulrika Björn satte Brottbylagets två bonusstraffar, men det var otillräckligt. Över 90 minuter var Bälinge numret större och vann, 5–2.

Frågan är dock hur skärrade spelarna i den forna eliklubben blivit om Björn fått till en mer flack lobb i fjärde minuten? Den forna landslagsspelaren gjorde egentligen allt rätt i lagets tidiga kontring, men lobben blev hög, därav så långsam att Bälinges målvakt hann ifatt bollen innan den nådde mållinjen.

– Den kunde jag gjort bättre, men så är det ibland. Vi förlorade mot ett bättre lag, säger Ulrika Björn.

Mål där hade varit en jättebonus för det var inte tal om annat än att BSK-spelarna ville stänga bakåt för att med bonusstraffarnas hjälp ta sig till cupfinal.

Täta baklängesmål
Taktiken höll i 35 minuter, då var det chanslöst för målvakten och lagledaren, Sofia Vestlund, att stå emot längre.

Tjejen som nickade in 0–1 på hörna stod metern framför henne och fick kalasträff med pannan.
0–2 kom fyra minuter senare och trots att hemmalaget tog hjälp av första bonusstraffen innan pausvilan, kändes finaldrömmen avlägsen.

När hopp åter tändes, via mål på andra straffen i 75:e minuten, var gästerna blixtsnabba att släcka det. 2–3 kom minuten senare och därefter skickade Brottby upp alla i anfallet med påföljd att Bälinge gjorde ytterligare två mål.

– Vi står upp bra, gör en bra insats och är stolta över att vi tog oss till semifinal, säger Sofia Vestlund.