SPORT 2022-11-10 KL. 10:05

Energi trumfade tröttheten

Av Jonny Andersson

Energi trumfade tröttheten
STÖTTAR. Tobias Ericsson uppmuntrar ett par killar som känt att tröttheten kommit smygande. Foto: Roffe Andersson

Vallentuna Hockey nyttjade halva höstlovet till hockeycamp för 8-13-åringar och responsen var klart bättre än förväntat.

Hela 93 barn tillvaratog möjligheten att under tre dagar fylla förra veckans höstlov med hockeyträning.

– Riktigt roligt. Vi hade räknat med 60 kanske 70 och trodde att många skulle åka iväg på höstlov när pandemirestriktionerna hävts, säger Tobias Ericsson, ungdomsansvarig för U15–a-lag men numera nästan alltid på isen – även som back i a-laget.

Tillsammans med Ansis Straupe, ungdomsansvarig upp till 14 år, styrde Ericsson upp dagarna och hyllade ledarstödet från äldre flickspelare och juniorkillar.
Ansis Straupe gladdes extra över att Alvin Eriksson, aktuell back i TV-pucken, var med på isen och därigenom säkert blev förebild och idol för yngre klubbkamrater.

– Jag tycker att vi haft bra upplägg och kvalité på campen, säger Tobias Ericsson.

Energi
Vill man se kombinationen glädje och energi, snudd på gränslös energi, ska man slänga ut två fotbollar till 35 hockeybarn, hälften i vita- och övriga i röda tröjor. Jösses amalia vilket crescendo. Trots att det är lovets allra sista pass på isen är farten så uppskruvad att det är läge att blunda emellanåt. Men när ledarna blåser av är det glädjestrålande barn som trots trötthet skyndar av isen för att byta om och avsluta campens sista timmar med bolllek.

”Och en överraskning”, ropar en av pojkarna som vet att det väntar något extra.

”Hinner med mer”
Vi fångar Hampus, 10 år, i båset. Han tycks lika nöjd och uppspelt som övriga. Heldagar från 08:15 har inte bekommit honom det minsta.


GLAD. 10-årige Hampus kände att campdagarna gav mycket mer än de ordinarie träningarna och var mycket nöjd. Foto: Roffe Andersson


– Bäst är att vi får träna mer än vi hinner på vanliga träningarna, säger han.

Hampus är nöjd med allt campdagarna innehållit och ser fram emot att kunna vara med kompisar under lovets sista dagar.

Ska du läsa då, det heter ju numera läslov?
Hampus ser först undrande ut men finner sig och gör klart att det krävs en del läsning för att kunna spela spel - ”gejma”. Om han läser en bok är det troligen mamma som sätter den i händerna på honom.

Bygga klubbkänsla
In i b-hallen störtar pojkar och flickor som är aningen äldre än gruppen Hampus ingick i.

En målsättning med lägret är att alla, oavsett ålder, ska känna att de är en del av något större än bara vara en tjej/kille i sitt ålderslag.

Ericsson och Straupe, som inväntar att hela nästa gäng kommit ut på isen, talar sig varma för klubbkänsla där exempelvis en 13-åring hälsar på en 9-åring när det möts i hallen, eller att en 11-åring känner sig välkommen om hen får träna med ett år åldre klubbkompisar.

– Det är så viktigt, säger Ansis Straupe och samlar i nästa stund ett nytt gäng hockeytörstande ungdomar omkring sig.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se