SPORT 2023-01-26 KL. 09:35

Femte raka segern för VHF

Av Loke Johansson

Femte raka segern för VHF
HET. Gustav Jansson är sylvass just nu och leder den interna poängligan. Foto: Roffe Andersson

Efter förra helgens dubbelseger i norrland var det nu i helgen dags för hockeyherrarna att ta sig an Vännäs HC och Kalix HC på hemmaplan.

Lördagsmatchen mot Vännäs slutade 5-2. Vallentuna tog ledningen i elfte minuten genom Jacob Lundin, som förövrigt gjorde sin 100:e seriematch i Vallentunatröjan. Därefter gjorde Vallentuna ytterligare fyra mål, varav två gjordes av formstarke Gustav Jansson.
Tränare Tim Johansson Bräck är trots resultatet inte helt nöjd med insatsen.

– Jag tycker vi gör en medioker insats mot Vännäs. Vi släpper till för mycket lägen genom matchen. Jag skulle säga att vi var det bättre laget men jag tror också att vi underskattade Vännäs med tanke på deras placering.

På söndagen blev det målfest i Vallentuna ishall när VHF besegrade Kalix med 7-0. Båda lagen hade fyra raka vinster i bagaget. I första periodpausen stod det 1-0 varpå Vallentuna i andra perioden utökade ledningen till 6-0 genom två mål av Lukas Paulsson, ett av Gustav Jansson, ett av Marcus Af Burén och ett mål av Tom Nilsson. I tredje perioden gjorde Jansson sitt andra mål i matchen och utökade ledningen till 7-0.

– Vi tog med oss lärdomar från Vännäsmatchen och var mer påslagna, dessutom kändes Kalix ganska trötta. Vi vårdar pucken i anfallszon och är mer på hugget än vi var mot Vännäs. Det är nog vår bästa insats i säsongen hittills, säger Tim Johansson Bräck.

Vallentuna ligger nu tvåa i tabellen, två poäng efter serieledande Wings HC. Nästa match är den 28 januari mot Borlänge.

Loke Johansson