SPORT 2023-11-23 KL. 10:12

Fokus på Miniorerna i Vallentuna Trofén

Av Jonny Andersson

Vallentuna konståkningsklubb skickar ut många spännande åkare i helgens Vallentuna Trofén och extra fokus blir det på de duktiga flickorna i Minior A.

Fokus på Miniorerna i Vallentuna Trofén
LÖFTEN. Tränarna Vyachek Chilly och Olekandra Sechyna har i Minior A-klassen fyra flickor som alla kan nå prispallen i Vallentuna Trofén. Från vänster: Amelia, Nellie, Mia och Ruilin. Foto: Roffe Andersson

Framgång föder framgång, sägs det. VKK har sedan en månad distriktsmästare bland juniorer i Frida Harvigsson. Fridas resultat har med garanti inspirerat yngre åkare i klubben och tränarna Vyachek Chilly och Olekandra Sechyna har i Amelia, Nellie, Mia och Ruilin fyra Minior A-åkare som inspirerar varandra.

– Ja, ja. Absolut, säger Vyachek Chilly och talar om kvartetten som en mycket bra grupp åkare.

Talang är ett ord han vill vara försiktig med då han menar att det handlar om flickor under 13 år. I åldersgruppen har de nått A-kategori vilket är den högsta och berättar att de klarar dubbelhopp och komplicerade piruetter. Däremot hyllar Vyachek Chilly deras kamratskap och vilja att träna, vilket han ser som mest betydelsefullt.

Blygsamma

Hur ser då miniorerna på sina chanser? Vi konstaterar att det är en försiktig kvartett flickor.

Mia avstår från att tala om målsättning, hon vet inte. Amelia vill nå personbästa i poäng. Ruilin siktar på en bra placering och ensam om att nämna pallen är Nellie.

– Det roliga med dessa fyra är att de gläds över varandras framgångar. Som grupp är de just nu yngst och bäst. Sedan är det dagsinsats, form, som avgör hur de placerar sig, säger ordföranden Ed Fontes.

Klubben har totalt nio åkare på isen i helgen mot från början planerade 13. Minskningen beror på att anmälningarna blev så många att ungdomsklassen för A-åkare fick strykas. Av de nio ses flera med god chans att placera sig högt.