SPORT 2024-04-25 KL. 09:50

För tufft i Tough Viking

Av Jonny Andersson

Linnea Stenson och Jonathan Stiig, Sports Clubs två OCR-stjärnor, slutade på 38:e respektive 17:e plats när tävlingssäsongen på allvar drog igång med Tough Viking Slottsskogen.

– Det var så vidrigt. I mål kändes det som att jag förfrös och jag var tvungen att strippa och få på mig torra kläder direkt. Det här var absolut inget OCR-lopp som passade mig och Linnea, säger Jonathan Stiig.

För tufft i Tough Viking
FRÖS. Hemkommen från Spanien klarade Linnea Stenson inte av att hantera vårkylan i Göteborg. Foto: Roffe Andersson (arkivbild)

De båda Vallentunastjärnorna var inför loppet införstådda med att åtta kilometer löpning och sju lyfthinder skulle vålla dem problem. Arrangören hade dessutom fått klagomål på att banans hinder var för svåra i fjol. Nu hade dessa förenklats och var inte utslagsgivande, vilket missgynnade Vallentunaduon.

– Han som vann herrklassen är norsk elitlöpare. Det säger en del. Vi hade gärna sett fler hinder och mindre krypande och lyftande. Loppet var mer av ett svensexalopp än OCR-tävling. En folkfest där alla ska komma i mål, säger Jonathan Stiig som med sluttiden 48:29 var drygt nio minuter efter segrande Ånung Viken.

SLÄKTKALAS. Tough Viking-banan imponerade inte på Jonathan Stiig, men han var tacksam över ett släktkalas under helgen i Göteborg. "Synd att familjen inte fick se mig tävla bättre." Foto: Roffe Andersson (arkivbild)

Linnea Stenson tog sig i mål på drygt 57 minuter, 13 minuter efter damsegraren Yoie Bohlin och var också besviken. Linnea hade laddat med träningsläger i Spanien och frös redan innan start.

– Jag gick ut för hårt och fick problem med andningen i kylan. Det blev tungt, säger hon.