SPORT 2022-12-22 KL. 12:24

Frida Harvigsson sexa i ungdoms-SM

Av Jonny Andersson

Frida Harvigsson sexa i ungdoms-SM
KLÄTTRAR. I våras slutade Frida Harvigsson tolva på USM, i lördags slutade hon sexa i samma mästerskap. Foto: Roffe Andersson

Frida Harvigsson, Vallentuna KK, slutade sexa i sitt andra ungdoms-SM efter att ha avancerat en placering med sitt fria program. Hennes 85.0 i slutpoäng är bra, men pricken över i saknades för att pressa upp personliga rekordet som är 92 poäng.

– Jag är faktiskt nöjd. Det kunde gått bättre, men också sämre, säger Frida som dragits med ljumskproblem och direkt efter SM i Borås uppsökte en naprapat i måndags.

Frida slutade 12:a i sitt första USM och nu kom hon till mästerskapet som sjunderankad. Och det var precis den placeringen hon låg på efter det obligatoriska kortprogrammet. Ett program som var okej trots ett par missar. Bland annat kom hon inte helt runt i sin dubbel axel och så slarvade hon till sin dubbelkombination.

– Jag tänker för mycket inför mitt axelhopp, säger hon och härleder ”hjärnspöket” till ljumskbesväret. Min dubbelkombination var bara slarv, den sätter jag alltid annars.

Avancerade en placering
För det konstnärliga plockar Frida Harvigsson alltid höga poäng och det har hon med sig till andra dagens friåkning. Hon klättrade också en placering. Det som fattas för att hon ska strida om pallplatserna är hoppen. Frida har tidigare grejat några trippelhopp, tillsammans med tränaren Vyachek Chilly har hon dock valt bort dessa.

– Innan jag är jättestabil på tripplar i träning ska jag inte ha dem i tävling.

Nu hade hon åter bekymmer med sin dubbel axel.

Två av USM-konkurrenterna, segraren Lilly Almgren-Lidman och tvåan Leona Gebara, från Figure Skating & Dance, Solna, hämtar båda hem höga poäng med tripplar i kombination med dubblar och enkelhopp. Båda fick över 100 i totalpoäng. Det är den nivån Frida Harvigsson behöver upp till för att utmana om medaljerna.

– Jag är som sagt nöjd. Jag står på benen och sexa i Sverige... Ja, det är inte så dåligt tycker jag, säger Frida Harvigsson.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se