SPORT 2022-05-12 KL. 09:00

Frösunda SK stärkta av toppmatch

Av Uffe Lindeborg

Frösunda SK stärkta av toppmatch
BOLLKOLL. Martin Mellkvist stressar motståndare och noteras för ett hattrick under matchen mot Vaksala. Foto: Roffe Andersson

Tabelltvåan Frösunda SK vann i lördags en riktig toppmatch mot serietrean Vaksala SK:s andralag med 3-2 (2-1). Stora matchhjältar blev tremålsskytten Martin Mellkvist och assisterande Benjamin Elmgren.

Matchen flyttades i sista stund från Björkvallen till Vallentuna IP. Cirka 20 personer tog plats på läktaren och de fick se en riktigt underhållande match, sett till att det är så tidigt på säsongen.

Vaksala tog tag i spelet och såg ut att vara det bättre laget, men skenet bedrog. Frösunda hade tre dimensioner spelare på planen. Det äldre gardet som kämpade heroiskt för att hitta matchflåset, de yngre som trummade på som duracellkaniner, samt spetsen med anfallsspelarna Martin Mellkvist och Benjamin Elmgren. Till den senare kategorin spetskompetens hör också målvakten Adam Kronberg som gjorde några riktigt svettiga räddningar.

Effektivitet gav resultat
Redan efter fem minuter visade spelarna i Frösunda att effektivitet är bättre än ”snygg-bollande”. Då hittade Benjamin in med en passning till Martin Mellkvist som enkelt kunde sätta bollen i nät med en bredsida.

En knapp halvtimme senare var toppduon i Frösunda igång igen med ett liknande mål till 2-0. Men innan dess hade Vaksala ganska bra tryck för att kvittera och det var riktigt nära när skicklige försvarsklippan Michel Vega räddade bollen på mållinjen.
Trots det gynnsamma läget efter en halvtimme lyckades Vaksala komma tillbaka i matchen med en reducering efter en kontring innan halvtidsvila.

I det läget var det trötta ben som jobbade hemåt för Frösunda SK. De fick därefter välförtjänt vila.

Sju minuter in på den andra halvleken lyckas Adam Åsbrink hitta Benjamin Elmgren med en vacker chip, och han serverar därefter Martin Mellkvist en passning till 3-1. Med drygt tio minuter kvar reducerade gästerna till 3-2. Därefter hade Frösunda flera bud på mål så vinstmarginalen hade kunnat bli ännu större.

Unik förstärkning
Redan 2020 snackades det mycket om anfallsspelaren Benjamin Elmgren som då gjorde åtta mål på sex matcher i Frösunda efter att han kommit från div 4-laget Blomstermåla. Säsongen 2021 surrades det ännu mer om honom när han gjorde hela 28 mål på nio spelade matcher. I en av de matcherna gjorde han nio mål.

- Jag bor i Enskede och jobbar i Nacka. Men jag trivs så bra med grabbarna i laget i Frösunda så därför spelar jag här. Det var Sandro Matsson som lockade mig till laget. Jag stortrivs.

Benjamin hade bara två träningar i kroppen innan natchen mot Vaksala.

– Det var synd att ni såg denna match, säger han med ett skratt. Jag brände säkert 17 lägen.
När det blir dags för rivalmöte mot GoIF Kåre i juni lovar Benjamin att han är med om han blir uttagen. Båda lagen är obesegrade så här i inledningen av seriespelet i division sex.

– Jag har spelat mot dem en gång förut när jag spelade med Blomstermåla. Jag känner en kille i det laget. Jag har lovat att jag ska se till att jag är ledig från jobbet till den matchen.


BRYTA? Motståndaren ser chansen att ta bollen från snabbe Benjamin Elmgren. Foto: Roffe Andersson


NÄÄÄ. Benjamin var för snabb igen. Foto: Roffe Andersson


Uffe Lindeborg
uffe@vallentunanya.se