SPORT 2023-02-09 KL. 08:20

Kåre strider om tredjeplatsen i trean

Av Jonny Andersson

Kåre strider om tredjeplatsen i trean
OVÄNTAD FRAMGÅNG. Trots en smal trupp och obefintliga träningsmöjligheter har GoIF Kåre spelet på en nivå jämförbar med när klubben tog sig till division 1 2013-14. Foto: Roffe Andersson

Bo ”Botte” Hammerin, GoIF Kåres bandytränare, är sprallig i rösten när han konstaterar: ”Killarna har inte spelat bättre bandy sedan vi tog oss upp i division 1.”

Inför säsongen talades det internt i bandygänget om en möjlighet att placera sig bland de fem bästa i division 3 Stockholm. Detta trots att att tränaren Botte Hammerin med knapp marginal hade en fulltalig startelva och ovissheten var därmed stor.

I skrivande stund, med sex vunna matcher av sju spelade, ses en möjlighet att Kårstaklubben kan sluta tvåa. Mer troligt är dock att laget försvarar sin nuvarande placering som tabelltrea.

Behöver en seger till
Tre matcher återstår (den första spelades i tisdags, efter tidningens presstopp).

– Tar vi tre av sex poäng blir vi sämst trea, två poäng kan också räcka, säger Kåretränaren som inte räknar med poäng i sista omgången mot IFK Uppsala och fortsätter:

– Uppsala plockade in flera föredetta elitspelare till den här säsongen och skulle förmodligen gå rakt upp i division 1 med truppen de har.

Han ser flera orsaker till att GoIF Kåre gått bättre än förmodat.

– Vi hade medflyt från början. Flera av våra mer etablerade, som Mattias Nitschke och Niklas Thörnvik, har varit bättre tränade.

Sett till att Kåre i stort aldrig kommer åt träningstider, känns det sistnämnda uttalandet som en överraskning.

– Vi hade sista träningen helgen innan första matchen. Killarna tränar på egen hand, sedan tror jag att truppen växer av att vi spelat bra.

Nyttiga ljusdalingar
Andra faktorer bakom framgången är att Kårstagänget fick tillbaka målvakten Gustav Jacobsson. Nu har han lämnat för ett jobb i Falun, men tycks inte främmande för att resa ner till match. Del i framgången har dessutom Björn Haglund, Linus Svedin och Lars-Johan Tönners, samtliga ljusdalingar med arbeten i Stockholmsområdet.

– Klart att allt blir lättare och roligare när det går bra, säger Hammerin och framhåller speciellt insatsen mot Norrtälje för ett par veckor sedan. I det prestigefulla roslagsderbyt vägde vågen i halvtid över till fördel för Norrtälje. Sedan kom de gulblå tillbaka och sista målet gjorde Niklas Thörnvik på hörna. Segersiffrorna skrevs 7–6.

Inga kvaldrömmar
Finns det ett kval att se fram emot om ni slutar tvåa?

– Nej. Och vi har ingen ambition att gå upp. Jag tror även att Ulvarna är för bra för att släppa de poäng som skiljer dem och oss. Vi är nöjda om vi blir trea.

IF Ulvarna, från Tumba, är hittills enda laget som besegrat Kåre. Och man gjorde det klart, 7–2.

– Ulvarna och IFK Uppsala är seriens bästa lag. Som jag sagt är vi mer än nöjda om vi blir trea, avslutar Bo Hammerin.

Nästa match spelar Kåre mot Spånga den 15 februari och den sista hemma mot IFK Uppsala 21 februari.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se