SPORT 2022-08-18 KL. 11:00

Kämpar om platser i TV-pucken

Av Jonny Andersson

Kämpar om platser i TV-pucken
Inför sista gallringen har VHF-killarna Lukas Linde, Colin Edström och Alvin Eriksson chans att tas med till TV-pucken. Foto: Jonny Andersson

Tre killar i Vallentuna Hockeys 07:or ska i helgen på slutläger innan trupper till TV-pucken spikas.
Blir de uttagna blir trion i nästa skede distriktskonkurrenter.

Colin Edström, Alvin Eriksson och Lukas Linde har en spännande och tuff helg framför sig. Men på frågan om det som stundar är ”livsviktigt” ger det ett blixtsnabbt kolllektivt svar: ”Nej”!

– Men, det vore en rolig grej om man kommer med, fyller Lukas Linde snabbt i.

Det Intressanta är att Vallentunkillarna inte utkämpar sina sista lägertimmar som trio. Colin Edström började, liksom Lukas, sin hockeyutbildning i Vallentuna Rangers, fortsatte i Vallentuna Hockey men när det var dags för uttagningar till TV-pucken lirade han för Wings Arlanda och således är det för spel i Upplands distriktslag Edström kämpar i Bålsta ishall.

Alvin och Lukas åker däremot till Stockholm Nords träningshelg i Spånga ishall. De får fredag och lördag på sig att övertyga sin lagledning, Colin endast lördagen innan besked ges.

– Roligt att tre killar har chansen, säger nye 07-tränaren Fredrik Hamberg och tror att det finns förutsättningar för att de kommer med i respektive distriktslag.

Tuff konkurrens
Vad killarna än säger är det nog ofrånkomligt att nerver får betydelse. De har redan tagit sig igenom några läger/uttagningar, men nu är det sista gallringen som hägrar. Colin är en av fyra som tampas om två målvaktsplatser i Uppland, Alvin är en av tolv backar och Lukas en av 18 centrar/forwards. Var för sig menar de ändå att viljan övertrumfar eventuell nervositet.

Trion har inte varit i väg på någon av landets alla hockeyskolor sommartid, ändå har de form i antågande.

– Vi körde en vecka i Väsby med Robert Nordmark (ex-landslagsspelare och NHL-proffs samt föredetta lärare för Vallentuna gymnasiums hockeyprogramn, reds. anm), säger Alvin Eriksson.
– Och nu har vi varit på is här hemma i ett par veckor, fyller Colin Edström i.

Nord ofta favorittippat
Väl ute på isen ges känslan att Lukas är ett pilsnabbt krutpaket, att Alvins storlek avspeglas i hans pondus och att Colin är noggrann i positionsspelet och vass i reflexerna.

Uppland brukar sällan nå långt i TV-pucken, den bilden är Colin redo att råda bot på. Får han en av tröjorna är nästa steg kvalspel på Gotland.

– Målet är att vi, Uppland, ska ta oss så långt som möjligt, säger Colin Edström.

För Stockholm Nord handlar det om favoritskap varje år. Distriktet har vunnit finalen de tre senaste åren och fem gånger de tio senaste. Så blir Alvin Eriksson och Lukas Linde två av spelarna vet de vad Chris Härenstam, Maria Rooth och Jonas Andersson lär spekulera kring när TV-sändningarna väl kommer i gång.

– Vi kommer säkert att känna press, säger Lukas Linde med ett pillemariskt leende.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se