SPORT 2023-08-31 KL. 08:00

Kryss gladde VBK mest

Av Jonny Andersson

Kryss gladde VBK mest
ARKIVBILD. Peiman Pahlevans nick till 1–1 gav VBK poängförsprång i striden om andraplatsen i division 4 norra. Foto: Roffe Andersson

Vallentunas division 4-herrar fajtade till sig en poäng mot Sundbyberg i söndagens toppmöte där Peiman Pahlevans kvittering till 1–1 blir viktigt i striden om kvalplatsen bakom bortflyende Åkersberga FC.

Vallentuna BK och Vallentuna DF gick i söndags en trekamp mot Sundbybergs IK. Matcherna gick omlott på Vallentuna IP och hemmalagen vann två (P19-juniorerna vann med 3–0), i den tredje och sista fick VBK nöja sig med 1–1 och en poäng.

– Känslan är att vi ska vara hyfsat nöjda. I alla fall mer nöjda än Sundbybergsspelarna, säger mittbacken Tim Bjurman, som inte upplevde att truppen kom till spel mentalt stukade efter 1–2-förlusten mot Åkersberga fyra dagar tidigare.

Siktat på andraplatsen

Serieledarnas segermål kom på stopptid, med det tycks deras serieseger vara i hamn.

– Vi har inte räknat med annat än att Åkersberga ska vinna serien. De har ett lag som skulle tillhöra toppen i division 3. Vi var jättenöjda med insatsen mot ett bra lag. Det är andraplatsen vi har som målsättning, säger Tim Bjurman.

Om andraplatsen, tillika kvalplats, gör tre lag upp som det ser ut i nuläget. Övriga två är Ängby och Sundbyberg. Sex omgångar återstår och VBK har tre poängs försprång till Ängby, fyra till ”Sumpan”. Något som talar till VBK:s fördel är att laget mött sina huvudkonkurrenter och att Sundbyberg och Ängby dels ska mötas inbördes men även har Åkersberga kvar på spelschemat.

Stålande förarbete

Från matchen i söndags var förspelet till Peiman Pahlevans kvittering mest bestående minnet. Det såg illa ut när gästerna hade 0–1 med sig från första halvlek och stängde ner VBK:s offensiva försök. Detta till dess Mattias Melki efter en rusch utan tillstymmelse till tvekan kom loss på högerkanten och med precist inlägg hittade Peimans huvud vid bortre stolpen. Nicken var en formsak, inte desto mindre betydelsefull.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se