SPORT 2024-01-11 KL. 11:30

Längtar efter hemmamatcher

Av Jonny Andersson

VHF ska i helgen på norrlandsturné till Boden och Kiruna. Får Jussi Salo som han önskar och tror ligger Vallentuna Hockey som sämst sjua eller åtta i tabellen när laget efter en räcka bortamatcher får komma hem.

Längtar efter hemmamatcher
MÅLSKYTT. Lagkaptenen Marcus Andersson gav Vallentuna ledningen i andra mötet mot Väsby, men laget förlorade båda derbyna och står nu inför en tuff vecka med tre bortamatcher. Foto: Roffe Andersson

Vallentunas a-trupp har precis inlett spelschemats tuffaste vecka i allettan norra. I onsdags (efter tidningens pressläggning) spelade laget borta mot Nyköping och på fredagen väntar nattåg till Boden.

– Vi ska vara uppe vid 11:00 på lördag och efter matchen i Boden tar vi buss till Kiruna, säger VHF-tränaren.

När Vallentuna på söndag flyger hem från Kiruna Airport har Fredrik Svennas, Albin Olofsson, Filip Sundell och övriga i truppen spelat fyra av fem inledande matcher på bortais.

Klagar inte

Kunde ni inte fått ett annat spelschema, fyra bortamatcher i följd är tufft?

– Nej. Så här blev det, det är inte mycket att göra åt. Det är en tuff start. Absolut. Spelare i Stockholmsserien (hockeyettan östra, reds. anm) är ovana vid att resa. Vi får se det som läropeng.

Bara bussresan VHF gör på lördag kväll tar drygt fyra timmar. Hockeyspelarna i Boden och Kiruna reser dock alltid. Oerhört långt dessutom och att Vallentuna och andra 08-lag får resa upp till norr ett par gånger är inget Jussi Salo vill gnälla över. Hemmavid hinner Stockholmslagen knappt få upp kupévärmen i bilarna innan de är framme i motståndarnas borg.

Och efter helgens resa till Norrbotten och Lappland ska laget dra fördel av fler hemma- än bortamatcher. Det ser Salo som ett plus.

– Vi är bra hemma. Kan vi ligga sjua, åtta när halva serien spelats tror jag att vi kan avancera i tabellen.

Förluster i derbyna

Vallentuna inledde allettan med dubbelmöte mot Brödernas/Väsby. I första matchen var ”special teams” avgörande skillnaden. Väsby gjorde tre mål med en man mer på isen, Vallentuna gjorde inget, vilket i stora drag förklarar 0–5. I returen i Upplands Väsby tog VHF ledningen – i powerplay. Väsby vände dock och vann med 3–1.

Samnmantaget var Vallentunatränaren ganska nöjd med insatserna, speciellt med spelet i fem mot fem.

I mellandagarna har truppen fått en del ledigt men också tränat bra. Och Jussi Salo har en känsla av att laget ska klättra.

– Målet är att vi ska gå till slutspel, säger Jussi Salo.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se