SPORT 2020-06-18 KL. 10:48

Moa sprang världsårsbästa tid på Vallentuna IP

Av Uffe

Moa sprang världsårsbästa tid på Vallentuna IP

LÖPARGLÄDJE. Moa Granat (till vänster) och Lizette Carlsson (mitten) tillsammans med tränaren Helena Hellgren vid USM-tävlingar i Sollentuna tidigare i år .
Foto/Arkiv: ROFFE ANDERSSON

Löpartalangen Moa Granat, 16, sprang i fredags 300 meter häck på supertiden 42.27 på Vallentuna IP. Det är med över en sekund den snabbaste tiden i världen i år för flickor under 18 år.

Det var under Vallentuna Friidrotts klubbtävlingar som den snabba tiden noterades. Klubbens ordförande, Kari Elfvengren, var lyrisk efteråt.
– Det är jättekul. Även Lizette Carlssons tid på 46.94 var riktigt bra. Det kan tyckas att 4,5 sekunder är mycket men faktum är att Moa är förkrossande bra.

Tränaren Helena Hellgren blickar framåt mot en märklig säsong.
– Vi ser ju på träningen att tjejerna är starka och snabba, men självklart är det kul att få ett kvitto på det. Men framförallt är det kul för alla aktiva att få tävla lite även om det är i en annan form än vad det normalt skulle ha varit.
– Tiderna gör ingen förändring i träning och gällande tävlingsplanering, så är det ju när det är i princip omöjligt i dagsläget att planera. Vi är inställda på att tävla småskaligt på hemmaplan, allt annat är en bonus.

Planerna inför hösten är inget som det går att göra något åt heller.
– Viktigast just nu är att njuta av härlig sommarfriidrott och ta tävlandet som det kommer. Det är inget vi kan påverka och inget som kommer att påverka oss.