SPORT 2024-04-18 KL. 10:40

Seger för Vallentuna i seriepremiären

Av Jonny Andersson

På Vallentunas mittfält har Clara Högberg dominerat under försäsongen. Så även i seriepremiären. Foto: Roffe Andersson (Arkivbild)

I regn och kyligt aprilväder fick Vallentuna BK:s fotbollsdamer en bra säsongsstart med 2–0-seger på bortaplan mot Vasastan.

Tränaren Pontus Johansson hade anledning att vara nöjd efter den inledande trepoängaren.

– Total dominans, men det borde och kunde blivit sju-åtta mål, summerade han.

Pontus Johansson har under försäsongen varit trygg i att VBK, trots att laget är nykomlingar i trean, tillhör de bäst tränade och ska strida på övre tabellhalvan. Nu fick laget en bra start med 1–0 av Leah Gusfors redan i femte minuten och det var avgjort vad som behövdes för att stävja eventuellt nervdaller. I andra halvleks 22:a minut ökade Felicia Nimander på till 2–0 och mot detta hade innerstadsklubben inget svar.

Vallentuna spelar på söndag sin hemmapremiär mot Spånga. Spånga inledde med 2–6-förlust mot Ursvik. I den matchen gjorde tidigare landslags- och Vallentunaspelaren Jessica Landström tre mål för Sundbybergsklubben.