SPORT 2021-12-22 KL. 17:00

Sportnotiser vecka 51

Av Jonny Andersson

Coleman fyrfaldig VM-medaljör
Redan under första finalpasset av kortbane-VM i Abu Dhabi fick Vallentunabördiga Michelle Coleman med sig en medalj. Sverige knep bronspengen i lagkappen 4 x 100 frisim och Coleman simmade andra sträckan. Men, det var bara början. Ett dygn senare simmade Michelle Coleman slutsträckan när Sveriges lag på 4 x 50 meter medley tangerade världsrekordet – 1.42:38. Övriga tre i guldlaget var Louise Hansson, Sophie Hansson och Sarah Sjöström.

I mästerskapets sista finalpass blev det ytterligare två lagkappsmedaljer för Sverige och Michelle Coleman. Kvällen började med silver på 4x50m fritt. och insatsen följdes upp med guld, samt nytt europarekord på 4x100m medley. Här simmade Coleman slutsträckan.

Sjunde segern för VIBK
Innebandy. Vallentuna IBK:s damer revanscherade sig omgående efter förlusten mot Järfälla Spiders när Sigtuna slogs tillbaka med 6–3. Matchavgörande rycket gjordes i andra perioden när Linda Fellenius, Caroline Filipsson och Ida Hoogeveen gjorde tre mål på fyra minuter och ledningen växte från 2–1 till 5–1. Emelie Lindh-Holm gjorde 6–1 tidigt i tredje perioden.

Seger på Gotland
Ishockey. Vallentunas J20-lag trillade ner en serienivå efter grundserien, men i allettan går det bättre. I sista matchen innan juluppehållet besegrades Visby/Roma med 6– 3 i Visby. Segern var lagets fjärde raka och den ordnades i tredje perioden där laget gjorde fem mål, varav Adam Widell noterades för tre.

Redan i förväg hade lagledningen, med tränaren Stefan Holm i spetsen, bokat två hotellnätter och det är inte normalt.

– Vi ville ordna en julavslutning för grabbarna och det blev hur bra som helst. Vi gick direkt från båten till våra hotellrum på fredagen, tog gemensam frukost och promenad längs ringmuren på lördagmorgonen och vann senare matchen. Det firades på Brödernas där vi bokat bord och fick sitta avskilt, säger Stefan Holm.

Förluster i Norrland
Ishockey. Vallentuna Hockey fick en poäng med sig från första helgen med dubbelmatcher i norrland och ligger med det skrynkligt till i tabellen efter totalt fyra omgångar i hockeyettan norra vår.

I lördagens match mot Vännäs blev Vallentuna poänglöst. Hemmalaget vann med 5–2. I söndagens bortamatch mot Teg hade Vallentunalaget 3–1 fram till sju minuter återstod, men Umeåklubben hann både reducera och kvittera. Teg tog sedan extrapoängen via straffar.

Nämnas från helgen ska att Andreas Paulsson, 45 år, var tillbaka i Vallentuna efter att ha inlett säsongen i Sollentuna HC.