SPORT 2023-10-19 KL. 10:31

Stabil seger i första kvalmatchen

Av Uffe Lindeborg

I lördagens kvalmatch mot Bälinge visade Vallentuna BK att ungdomlig entusiasm kan kombineras med harmoni och skicklighet.

Stabil seger i första kvalmatchen
BLÖTT. Carl Granat var inte nämnvärt störd av det ombytliga vädret under matchen. Foto: Roffe Andersson

Trots en första halvlek där målchanserna var få, dominerade Vallentuna och avslutade matchen med en övertygande 4-0 seger. Med växlande väder och ständigt växande spänning, framträdde flera spelares talang – och framtiden ser ljus ut för detta unga lag.

Oskar inledde

Oskar Karlsson inledde målskyttet i den första halvleken med att placera in ett ganska löst skott till 1-0 när knappt en kvart spelats. Därefter var vädret mer dramatiskt än själva spelet. Matchen spelades först i solsken, sedan i ösregn och stark blåst. I den andra halvleken lättade vädret och spelet lossnade rejält.

Direkt efter pausvilan dundrade Adam Gillberg in ett långskott och därefter skapade Vallentuna många chanser. Två gånger hittade Jacob Hellqvist rätt innan slutsignalen. Hellqvist visade upp ett supersamarbete på högerkanten med högerbacken Luca Franzi och Carl Granat och de skapade många chanser under matchen.

– Hela laget gjorde en bra match och det är svårt att peka ut någon mer än någon annan, säger coach Pelle Hyppel efter matchen. Men det kan nämnas att Adam Gillberg inte satte foten fel en enda gång under matchen och han gjorde ett fint mål också.

Efter segern tycker inte Pelle att han vill killgissa om vilken av de kommande matcherna som är svårast.

– Nja, de är nog lika svåra. Roslagsbro vann under säsongen också mot Bälinge med 4-0, men det var på deras hemmaplan.

MÅLSKYTT.

Oskar Karlsson var först i målprotokollet i kvalmatchen mot Bälinge.

Foto: Roffe Andersson

Oklart om framtiden

Trots att säsongen var lyckad vill inte Pelle Hyppel avslöja om han fortsätter som tränare för Vallentuna BK nästa säsong.

– Jag har inte bestämt mig ännu, jag har familjen att ta hänsyn till. Vi har tre barn och vi behöver prata om det hemma. Först spelar vi klart kvalet innan vi pratar om det.

Men en sak är säker, Pelle Hyppel och den unga, talangfulla truppen i Vallentuna passar verkligen varandra. Om de fortsätter tillsammans får framtiden utvisa. Efter kvalet är klart.