SPORT 2022-03-24 KL. 11:30

Stor som liten hyllades när innebandyn firade

Av Jonny Andersson

Med 330 vittnen på läktare fick Vallentuna IBK till den dam- och flickhyllning man eftersträvade när seriesegern i division 2 firades i sista hemmamatchen.

Stor som liten hyllades när innebandyn firade
GEMENSAM GLÄDJE. Hela VIBK:s flicksektion deltog i firandet. Foto: Roffe Andersson

”Magiskt”, menade tränaren Philip Lundberg.

Det är damerna som gör det i Vallentuna. Futsaldamerna vann sin serie, volleybolldamerna vinner sin och i söndags kallade innebandyklubben till fest när VIBK:s damer hyllades för sin serieseger i division 2. Idékläckarna till festen,
Philip Lundberg och Caxton Njuki samt styrelsen, slog dock på stora trumman och fick med sig hela flicksektionen när sex av klubbens ungdoms- och juniorlag hyllades tillsammans med damlaget.


GLÄDJEDANS. I periodpauserna underhölls innebandypubliken av dansare. Foto: Roffe Andersson


– Tjejerna ska få synas. Jag tycker att vi lyckades, det blev en magisk eftermiddag och kväll i sporthallen. En fin ceremoni, säger Philip Lundberg.

Han kunde, om än med viss tvekan, därav smälta att Täby FC B vann toppmötet.

– Täby kom med fem spelare från sin elittrupp plus målvakten Ida Boman (med i svenska OS-truppen i ishockey) och det gör skillnad. Men det är bra att vi får se hur egna misstag straffas mot toppspelare. 1–6 speglar mer våra misstag än matchbilden, säger Lundberg och ser fram mot helgens sista match, mot Sigtuna och den efterföljande lagmiddagen.

Text: Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se
Foto: Roffe Andersson
roffe@vallentunanya.se