SPORT 2024-03-14 KL. 11:00

Tomma blickar efter uttåg

Av Jonny Andersson

Vallentuna Hockey utslaget av Lindlöven i play off. – Jag är stolt över laget och det vi gjort under säsongen. Ingen trodde att vi skulle gå så här långt, säger Jussi Salo.

Tomma blickar efter uttåg
UTSLAGNA. Lindlöven slog ut Vallentuna Hockey i tre raka matcher. Foto: Roffe Andersson

Vallentuna Hockeys a-trupp försvann i lördags i play off-jakten på en plats i kvalet till hockeyallsvenskan. Lindlöven hade 2–0 i matchserien, via två 4–1-segrar, när de kom till Vallentuna ishall. Vallentunatruppen hade således sin sista chans att förlänga play off-serien, gjorde sin bästa insats, men matchtavlan visade vid slutsignal 1–3. Och det är som att slå in en öppen dörr med frågan: ”vilka tankar och känslor rör sig i huvud när en säsong är över?”

Känslor syns. Syns när backen Niclas Gruvstål hänger över sargen. Syns när Jussi Salo med långsamma steg går från omklädningsrummet till ledarrummet för att få några ensamma minuter med ledarkompisen Kevin Törnblom. Och frågans svar är uppenbart när materialförvaltaren Yngvar Söderström undviker ögonkontakt.

– Surt. Nu blir det inga fler matcher. Istället ska man ställa in sig på nästa försäsong, säger Niclas Gruvstål, som på sin vandring ut ur hallen lovar några autografjagande supporters att de kan få den på Lovisedalsskolan i veckan.

Han lär dock ha uppfyllt löftet i omklädningsrummet för flera spelare tog med sig block, A4-papper etcetera dit och gick tillbaka ut i hallen en stund senare.

Alla berörs

Samtidigt kramade Yngvar Söderström in ytterligare en bunt klubbor i sin famn, men den här gången för att påbörja magasineringen i väntan på nästa säsong.

SLUTSPELAT. Yngvar Söderström samlade ihop reservklubborna efter slutsignal och dessa blir nu undanställda till nästa säsong. Foto: Roffe Andersson

Yngvar har i vinter gjort sin 48:e säsong i båset, förrådet, sliprummet, vid tvättmaskinerna ...

Och nog kan en ärrad veteran intyga att det kommer en abstinens när en säsong är över.

– Vi har väl en femtio maskiner tvätt att ta hand om först. Men nu får man börja fundera på vad man ska göra i stället, säger Yngvar och det syns att han är berörd.

Jobbig matchinledning

För tredje gången i matchserien skaffade sig spelarna från Lindesberg tidigt grepp. Laget hade visat sig starkt i att spela på resultat och gjorde 0–1 i tredje minuten och ökade på till 0–2 i åttonde.

Även om gästerna hade ett par träffar i målramen, var det hemmalaget som visade mest glöd i resten av matchen. Som i tidigare möten var det dessvärre sällsynt med riktigt skarpa avslut mot Jonathan Frykholm i västmanlänningarnas mål. Mittperioden blev mållös och först 11.52 in i tredje perioden tände Joonas Rinnetmäki ett hopp. Ett hopp som i praktiken släcktes med två täta utvisningar på VHF-spelare.

TORSKKÄNSLA. Vallentuna Hockeys a-trupp försökte och försökte, men till slut fanns det en uppgivenhet i båset Foto: Roffe Andersson

Tomhet

Först sista 90 sekunderna kunde Jussi Salo vinka till sig August Hedlund för att få in en extra utespelare. Det blev ingen allvarlig chans framför mål, i stället rullade 1–3-målet retligt in i Vallentunas mål med två sekunder kvar.

– Tomt, svarar Jussi Salo på den där frågan om känslan när en säsong tar slut.

– Idrott är grymt och just nu känner vi en jävla tomhet. Det blev sista matchen för det här laget. Vi har en samling på måndag (läs: i måndags) och sedan finns inte den här gruppen längre, utvecklar han dämpat.

Ser du fram emot 2024/25?

– Ja. Vi har nått längre än någon trodde och målsättningen är att bli bättre nästa säsong, säger Jussi Salo.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se