SPORT 2023-01-12 KL. 08:40

Tung omstart för innebandyherrarna

Av Jonny Andersson

Tung omstart för innebandyherrarna
SMÄRTSAMT. Återvändande David Vestberg skadade sig direkt i första matchen. Foto: Roffe Andersson

Vallentuna IBK inledde andra halvan av division 1-säsongen i innebandy med smärtsamma 5–11 mot Björklinge. Och nyförvärvet, David Westberg, skadade sig direkt vid sin återkomst i klubben.

Vallentunas division 1-herrar ligger, liksom i fjol, skrynkligt till i tabellen. När andra säsongshalvan inleddes i lördags hade dock sportchefen Tobias ”Bobbo” Lundqvist gott hopp om att laget hade hittat en ny växel med bra träning under jul- och nyårsuppehållet.

Hans förhoppning begravdes tidigt. Gästerna gjorde tre mål på knappt 13 minuter och hade 0–5 på resultattavlan tre minuter in i mellanakten.

Först därefter vaknade hemmalaget och mål i tät följd av Rasmus Malmsten och David Holmberg gav ett uns av nerv.

Tre mål i tät följd från gästerna släkte elden. I tabellen ligger Vallentuna 10:a och under nedflyttningsstrecket. Efter sig har laget Hammarby och Balrog. Upp till nu sjundeplacerade Björklinge växte avståndet till fem poäng.

Skadad i återkomsten
Med i lördags var David Westberg. Westberg började träna med laget i november och gjorde nu sitt första framträdande i VIBK på några år.

– Vi är inte med från början, när vi kommer in i matchen är vi inte sämre än Björklinge. Jag har ingen förklaring till att vi inte är med från start, jag har varit med så kort tid, säger han och vill inte spekulera i vad som främst brister.

Är det mentalt, tror du?
– Det är vad killarna pratar om, men jag vet inte.

För 24-årige Westberg, som tidigare spelat i Vallentuna men senaste två åren lirat division 5-innebandy med kompisar, blev återkomsten dubbelt smärtsam. Han hann bara känna att han kom in i tempot innan det small till i baksidan av vänsterbenet.

– En bristning, tror jag. Jag har aldrig haft det förut och har ingen aning om hur snabbt jag kan vara tillbaka, säger han.

Letar förstärkning
Vallentunalaget hade ett lika utsatt tabelläge vid denna tidpunkt i fjol. Då spetsade klubben truppen med bland andra Kalle Berglund. Den forne elitspelaren bidrog med en hel del assist och mål och Bobbo Lundqvist har varit i kontakt med Berglund. Kalle har dock genomgått en operation och blir ingen ”frälsare” i vinter. VIBK:s sportchef har i stället letat förstärkning på annat håll utan att få träff hittills.

–Jag kommer fortsätta leta förstärkning. Fönstret stänger sista januari och till dess ska vi hitta spelare som kan lyfta laget, säger Bobbo Lundqvist.

Lundqvist är dock inne på att truppen kan lösa sitationen utan hjälp utifrån. Matchen mot Björkline var den första av flera viktiga matcher i följd och han menar att det inom gänget finns en tro på att man gör rätt saker på träning. Det behöver spelarna få ut i matcher, närmast mot Nacka som ligger placeringen före och därefter mot jumbon Balrog. Man har sedan derbyt mot Täby på schemat och poäng då vore en skräll, därefter öppnas möjligheter mot Farsta och Hammarby.

– Som jag sagt tror vi på det vi gör. Vi ska bevisa att vi är bättre än tabellen visar och att vi hör hemma i ettan, säger Tobias Bobbo Lundqvist.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se