SPORT 2020-06-12 KL. 08:34

Två åkare från Vallentuna till elitserien

Av Uffe

Två åkare från Vallentuna till elitserien

TALANGER. Mona (bilden ovanför) och Frida (bilden här under) kommer att ha en extra spännande säsong framför sig, i elitserien.
Foto: ED FONTES och IDROTTSFOTO


figure>

Vallentuna Konståkningsklubbs åkare Mona Bea och Frida Harvigsson blir ordinarie i elitserien säsongen 2020-2021.

Svenska Konståkningsförbundet meddelade i fredags (5/6) att Mona Bea kvalar in till elitserien i juniorklassen under nästa säsong 2020/2021. Frida Harvigsson kvalar in i Morgondagarserien (fd Elitserien) i klassen flickor U13.
–Jag har jobbat hårt för detta under året och det har givit frukt, säger Mona Bea.

– Vi har kämpat förstås, men det har mest varit kul, berättar Frida. Mona och Frida har ökat träningsdosen under våren upp till 11 timmar på isen och 5 timmar markträning per vecka.
–Det har varit en kamp och nu börjar det att fungera riktigt bra med träningsgrupperna. Trivseln är hög och därmed också träningsfliten, berättar den stolte tränaren Vyachek Chiliy.

För att kvala in till Elitserien och Morgondagarserien krävs det att man uppnår ett visst antal poäng i A-Serien. Mona och Frida har klarat den gränsen med råge.

Gränsen för att söka för juniorer är 90 poäng och Monas bästa under denna säsong är 96,81. Gränsen för U13 är 60 poäng och Fridas personbästa från denna säsong är 68,02.
För mer information om Elitserien och Morgondagarserien, se följande länk:
https://www.svenskkonstakning.se/tavling/singelparisdans/ElitserienochMorgondagarserien2020-2021/

Ed Fontes, ordförande, VKK