SPORT 2023-11-09 KL. 11:00

Ulrika Björn blir tränare

Av Jonny Andersson

Hon uppfyllde målsättning att spela i tröjnummer 50, gjorde i slutomgången straffmålet till 1–1 som förde upp Vallentuna DF i division 3. Nu ska Ulrika ”Ullis” Björn bli assisterande tränare.

Ulrika Björn blir tränare
ASSISTERANDE. Ulrika Björn bidrog till Vallentunas avancemang till division 3 och ska nu sadla om till tränare. Foto: Roffe Andersson

Pontus Johansson och Thomas Stade fortsätter träna Vallentuna DF 2024. Med sig i ledarstaben får duon forna landslagsspelaren Ulrika Björn, 50. Om hon med detta lägger skorna på hyllan är mer oklart. Hon gjorde 14 av lagets mål och vann med det interna skytteligan och slutade tvåa i seriens.

– Jag tycker att det är så vansinnigt roligt att spela fotboll, så jag vet faktiskt inte. Jag kommer att fortsätta träna när det ges möjlighet, men främst vara tränare. Så får vi se.

Kroppsligt kände hon av säsongen, hon inser att det blir än tuffare i division 3. Dock säger huvudet att hon ska fortsätta spela, förklarar hon.

”Ullis” saknar tränarutbildning och känner inte att hon var ”lagkaptensledare” på plan den gångna säsongen. Hon hoppas ändå att med sin erfarenhet kunna vägleda truppen.

– Om jag ser något säger jag väl till, men om jag är ledare får vi se, säger Ulrika Björn.