SPORT 2024-05-16 KL. 10:09

Våren kom med Frösundas hemkomst

Av Jonny Andersson

Våren kom med Frösundas hemkomst
OFFENSIV. Frida Fellenius gick mållös av plan i söndags, men hennes offensiva samarbete med Linda Holmström var matchvinnande. Foto: Roffe Andersson

Efter en vår i avsaknad av vårtecken kom dessa i söndags med knoppande björkar, lite mygg och Frösunda SK:s hemkomst till Björkvallen.

I fjärde omgången av division 4-säsongen och lagets andra hemmamatch, fick Frösunda komma hem efter en sen fotbollsvår som tillbringats på Össeby IP, Brottby. Matchen mot Tierpsklubben Ullfors IF vanns med 3–1. Sett till ramträffar och avslut var det siffror i underkant även om målvakten Caroline Asp tvingades till några räddningar och djärva utrusningar med dykningar framför fötterna på Ullforsanfallare.

Tidigt ledningsmål

Annat än hemmaseger var det dock inte tal om. 1–0 kom i tolfte minuten efter vasst triangelspel där bollen nådde Angelica Jönsson som med vänsterfoten hittade nät innanför målvaktens vänstra stolpe.

I halvtid var coachen Leffe Jansson besviken över spelkvalitén, han var garanterat mer nöjd när Jacqueline Aaby i 62:a minuten knäade in 2–0 efter att Linda ”Honken” Holmström, ständigt på språng och planens mest lysande kreatör, bjudit på egen show intill hörnflaggan innan hon fick till inlägget som ”Jacki” mötte.

3–0 kom åtta minuter senare när Tina Lindqvist förvaltade returen efter Frida Fellenius stolpskott.

3–0-MÅLET. På retur efter Frida Fellenius stolpskot skickade Tina Lindqvist in Frösundas tredje mål. Foto: Roffe Andersson

Hemma är bäst

Björkvallen är inte den jämnaste och vackraste av fotbollsplaner, för spelarna är det ändå hemma. Inte minst för Carro Asp och Frida Fellenius som samtidigt började i Markim-Orkesta IF som sexåringar och sedan många år förenats i FSK.

– Det här är vårt, vårt eget och vi vet vad vi har och får, säger målvakten Caroline Asp om Björkvallen.

– Verkligen hemma, fyller Frida Fellenius i och hon har inget emot några kala fläckar på naturgräset, vilket man slipper på Össebys konstgräs.

Duon sneglar på varandra och konstaterar att Björkvallen är bäst.

– På hösten kan den ibland vara riktigt bra, säger Carro Asp.

FRÖSUNDAKOMPISAR. Caroline Asp och Frida Fellenius har en 25-årig fotbollshistoria och de ser inget slut på den. Carro är uppväxt på andra sidan åkern och Frida bor bara några skogspartier från Björkvallen. Foto: Roffe Andersson

Serieledning

Med segern avancerade Frösunda upp i serieledning på nio poäng och bättre målskillnad än Skuttunge SK. Om det är en placering laget kan hålla är frågan? Carro Asp var i vart fall nöjd med det hon i söndags såg från sin position.

– Emellanåt har vi bra bolltempo, tjejerna hitta devarandra. Vi lyckas också ta det lugnt när vi har en ledning att spela på, säger hon och båda framhåller Matilda Öhman som försvarsgeneral.