SPORT 2023-11-23 KL. 08:55

Vallentuna föll i sudden death

Av Jonny Andersson

Vallentuna Hockey förlorade onsdagens streckmöte mot Eskilstuna med 3–4 efter ett avgörande i sudden death. Med det krympte poängavståndet i lagets jakt på en plats i allettan.

Vallentuna föll i sudden death
STRECKSTRID. Kelvin Martinsson var en av flera Vallentunaspelare med god chans att bli matchvinnare, men Eskilstuna Linden tog två av tre poäng med sig hem.. Foto: Roffe Andersson

Jussi Salo, Vallentuna Hockeys sportchef och tränare, kan ännu inte beställa busstransport och boka matställen utefter norrlandskusten. Vallentunalaget har fortsatt ett gott utgångsläge att ta sig till spel i norra allettan efter jul, men förlusten hemma mot Eskilstuna Linden tuffade till läget och det borde inte skett. Matchen var hemmalagets.

Ingen sa det mer kärnfullt än materialförvaltaren Yngvar Söderström.

– Det är svårt att knyta åt den där jäkla säcken, konstaterade han med ett knippe klubbor i famnen.

STECKSTRID. Kelvin Martinsson var en av flera Vallentunaspelare med god chans att bli matchvinnare, men Eskilstuna Linden tog två av tre poäng med sig hem.. Foto: Roffe Andersson

Elaka sekunder

Vallentuna hade 3–2 med tre minuter kvar, men tvingades då spela i numerärt underläge. Den knipan tog sig laget ur trots att gästerna satsade på en sjätte utespelare. Eskilstuna fortsatta pressen utan målvakt och med 26 sekunder kvar hann August Hedlund inte täcka intill sin högra stolpe och där smet ett direktskott in.

Som alltid blev förlängningen omtumlande med chanser åt båda håll, flest för hemmalaget och den bästa serverades backen Fredrik Svennas när han fick ladda rakt framifrån med fyra fem meter till målvakten. Skottet gick rakt på och Johan Ström i sörmlänningarnas mål lämnade ingen retur.

Mycket tydde på straffavgörande när klockan tickade ner mot tio återstående sekunder, då fick gästerna läget och tog vara på det – 3–4 med sju sekunder kvar.

– Vi ger bort deras två första mål (0–1 och 1–2, reds. anm). Sedan gör vi det bra som vänder till 3–2 och ja... det är som det är, säger Jussi Salo.

MÅLSKYTT. Marcus Andersson (bilden) och anfallskompisarna Lukas Paulsson och Oskar Söderberg fick slita hårt. Andersson kvitterade till 2-2, men målet tvingade domartrion till lång konferens innan det godkändes. Foto: Roffe Andersson

Tre i streckstriden

Inte ens vid seger hade det varit teoretiskt säkert att Vallentuna fixat platsen i allettan. Det ingick i streckmötets DNA att Eskilstuna hade mer att slåss för och Jussi kunde mellan raderna se att man tog en av tre poäng från motståndarna. Tio poäng skiljer till VHF:s fördel, dock med en match mer spelad. För Eskilstuna återstår fem matcher, fyra för Vallentuna. Även Visby/Roma (sex matcher kvar och två poäng efter VHF) är indraget och gotlänningarna är Vallentunalagets nästa uppgift hemma den 1 december.

– Vi har fortfarande ett bra utgångsläge, säger Jussi Salo och avstår från att spekulera i hur fördelaktigt eller ofördelaktigt de tre klubbarnas avslutande spelschema är.

Jonny Andersson

jonny@vallentunanya.se

Resultat och nästa match:

Vallentuna HK–Eskilstuna Linden 3–4 (0–1, 3–1, 0–1).

1–1 Gustav Eriksson (Ernst Axel Boberg/Kelvin Martinsson)

2–2 Marcus Andersson (Oskar Söderberg/Kelvin Martinsson)

3–2 Ernst Axel Boberg (Lucas Eriksson)

Nästa match: Vallentuna HK–Visby/Roma HK (1 december).