SPORT 2021-09-09 KL. 11:04

Vallentuna MK laddar för årets rallysprint

Av Uffe

Vallentuna MK laddar för årets rallysprint

KURVTAGNING. "Lången" pressar på i kurvan för att vara snabb som vanligt.
Foto/arkiv: PRESSBILD

Viktigt test i år - nästa år planeras tävlingen "YRC-sprinten" ingå i grus-SM

Vallentuna MK arrangerar Rallysprint i Markim, söndag 19 september.

Föreningen berättar i ett pressmeddelande att de åter arrangerar den traditionella tävlingen.

"Efter ett uppehåll pga rådande pandemin 2020 är det nu åter dags för Vallentuna MK att arrangera rallytävlingen YRC Sprinten. Tävlingen som har arrangerats på andra håll vänder nu tillbaka till ursprungsplatsen i Markim", skriver de.


igcaption>STÄNDIG FAVORIT. Johan Wesslén som kör för Films mk brukar vara med i tätstriden.
Foto/arkiv: PRESSBILD

Årets tävling är även en förövning till kommande års tävling som då ingår i SM för Rallysprint.

–Tävlingen genomförs med tre åk på den avlysta specialsträckan med grusbeläggning. De tävlande får räkna de två snabbaste åken vilken innebär att ett misslyckande i något av åken inte skall förstöra dagen, förklarar Mats Jägerhult.

Årets tävling startar kl 11.00 och beräknas avslutas ca 16.00 beroende på antal deltagare.

Tidsplanen är beräknad på 80 st deltagare. Bilarna startar med en minuts mellanrum med ett kortare uppehåll mellan respektive åk.

– Efter att rallytävlandet äntligen har kommit i gång är det nu ett stort antal tävlingar i landet. Och därför är det svårt att i dagsläget säga hur många deltagare som anmäler sig. Sista dag för anmälan är 12 september, säger Mats Jägerhult.

Vallentuna MK kommer att följa regler och riktlinjer som gäller för allmänna sammankomster med tanke på covid 19. Det finns dock stora ytor så någon trängsel kommer inte behöva uppstå, dock begränsad tillgång till depåområdet.

Sedvanlig speaker samt servering kommer att finnas vid tävlingscentrum där även målet på sträckan är. Parkeringsplatser finns i anslutning till tävlingscentrum.