SPORT 2024-09-05 KL. 09:14

Vallentunaförare på pallen efter YRC-rallyt

Av Jonny Andersson

Efter att ha ställt in YRC-sprinten i fjol lyckades Vallentuna MK i söndags få till sin rallytävling och tävlingsledaren Stefan Jägerhult summerade en bra comeback.

Vallentunaförare på pallen efter YRC-rallyt
SNABBAST. Örebroföraren Fredrik Grahn var snabbast av alla i YCR-sprinten och tog ett av två vandringspris. Foto: Tomas Kullström

– Det är mycket jobb bakom att arrangera ett rally och min känsla är att vi lyckades. Vi fick i vart fall bra respons av förare och publik, säger Stefan Jägerhult och tackar i synnerhet Gällsta vägförening för tillåtelsen att arrangera YRC-sprinten mellan Sursta och Grävelsta.

Han befarar att man ”korkade igen” Grävelstaområdet och att någon bil kan ha blivit inparkerad, samtidigt som han är lycklig över att det var över tusen åskådare längsmed den 2,7 kilometer långa grussträckan.

– Känslan är att Vallentunaborna är svältfödda på rally. Vi hade en speaker på Gällstagärdet och han noterade att det var väldigt mycket folk. Vi hoppas och tror att många gick hem nöjda.

64 bilar i sju olika klasser stod på startlinjen och för några gick det rejält fort. Fredrik Grahn med kartläsaren Jonas Magner, SMK Örebro, körde som allra snabbast i tredje och sista heatet och var i mål på en minut, 38 sekunder och två tiondelar. Totalt över tre race hade de i sin fyrhjulsdrivna Skoda Fabia tiden 5:00.1 och det ger en snitthastighet på cirka 90 kilometer i timmen.

– Det går undan, säger Jägerhult som likt övriga i Vallentuna MK kunde glädjas åt att två VMK-bilar nådde pallen.

Henrik Lindström/Mia Olsson slutade tvåa i tvåhjulsdrivna klassen för C-förare och Martin Lund/Mikael Lund slutade trea i grupp E-klassen.