SPORT 2024-04-04 KL. 12:17

Vallentunafostrad blev första nyförvärvet

Av Jonny Andersson

Mindre än 24 timmar efter att han bidragit till att skjuta Östersunds IK kvar i hockeyallsvenskan presenterades Isac Hamberg som Vallentuna Hockeys första nyförvärv inför 2024/25.

– Det känns jättebra, säger Isac, som trivdes de veckor han under grundserien var utlånad från Östersunds juniorlag till moderklubben.

Vallentunafostrad blev första nyförvärvet
HEMKOMST. Isac Hamberg var inlånad av moderklubben under några veckor 2023, nu kommer han hem efter 3,5 år i Östersund. Foto: Tomas Piwinski

Man kan ändå föreställa sig att det var lite kaos i 20-åringens huvud under säsongens sista hockeyveckor. ÖIK spelade play out-kval mot Västervik i bäst av sju matcher och förrförra veckan fick Isac speltid i fjärde matchen och rikligt med beröm i lokalpressen efteråt.

Första seriemålet

Fem dagar senare gjorde han mål när laget i sjätte matchen säkrade en fortsättning i hockeyallsvenskan.

– Jag och Strömgren (Fredrik, reds anm.) kom i ett två mot ett-läge och jag tog vara på målvaktsreturen.

SPRÄCKTE NOLLAN. I sin allra sista match för Östersunds IK gjorde Isac Hamberg mål. I Vallentuna HF:s tröja blev det inget mål under låneperioden. Foto: Tomaz Piwinski

Med en backhand tryckte Isac upp pucken i nättaket. Målet, till 1–1, var hans allra första på allsvensk nivå och blev början på jämtarnas vändning. Laget vann med 5–1, därmed matchserien med 4–2.

Känns det surt att inte få spela i allsvenskan när Östersund kvalade sig kvar i serien?

– Nej. Jag har vetat om det här en tid. Det känns rätt.

Mer speltid

I ÖIK har han fått blanda juniorspel med några minuters speltid i hockeyallsvenskan. I Vallentuna HF räknar han med att få stabilt med istid.

– Jag ser fram emot att lira en hel säsong, vara med på hela resan.

När flytten hemåt blir av är oklart. Isac tycks klar över att han vill komma över en egen bostad tillsammans med flickvännen Tuva. Under veckorna i vintras bodde han i källaren hos föräldrarna och bröderna.

Till källaren vill han inte igen. Och sett till att han tagit hand om sig själv i Östersund sedan hösten 2020 är ett eget kryp in prioriterat.

– Det är en del att lösa, men det ordnar sig. Jag ser fram emot att lira i Vallentuna igen, säger Isac Hamberg.