SPORT 2022-06-09 KL. 16:00

VBK söker målformen

Av Jonny Andersson

VBK söker målformen
Foto: Roffe Andersson

Det har inte gått på räls i serieupptakten men på fredag har Vallentunas division 4-herrar möjlighet att ta sig upp på övre tabellhalvan när Djursholm gästar.

Fyra vinster, tre oavgjorda och tre förluster är VBK:s facit i division 4 norra. Tränaren Michaël Medioni förnekar inte att det kunde varit fler vinster.

– Vi är nöjda med vårt spel. Vi har dominerat många matcher och haft känslan att vi ska ta tre poäng. Så det finns en viss frustration i att vi haft så svårt att avgöra. Göra mål.

Han belyser en ekvation av skapade chanser som lett till mål. Här har VBK en besvärande låg procent. Däremot är den hög när det handlar om hur många mål motståndarna gjort sett till deras antal målchanser.

– Det har varit frustrerande att vi inte tar vara på alla chanser vi skapar. Klart att vi blev glada över en sen kvittering mot Edessa Syrianska senast men vi skulle gjort fler mål innan dess. Vi är offensivt inriktade och har hittills inte belönats för det. Känslan är ändå bra, stämningen bra och vi jobbar för att det ska lossna offensivt.

Jämn serie
VBK-tränaren jämför Stockholms tre division 4-serier och kan konstatera att deras, den norra serien, är klart jämnast. Blott sex poäng skiljer mellan ledande Frej och Djursholm på åttonde plats.
Just Djursholm är VBK:s nästa moståndare på fredag kväll. Med en seger tar sig VBK upp på den övre tabellhalvan. Av lagen Michaël Medioni hittills sett spela ser han dock Djursholm som ett av de bästa.

– Den här serien är jämn, alla tappar poäng och det gäller att hålla konsentrationen uppe, säger Michaël Medioni.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se