SPORT 2024-05-16 KL. 10:05

VBK:s nya målmaskin slår till igen

Av Jonny Andersson

Med hattrick inom sju minuter på 20 minuters speltid lär Adam Ringh svarat för årets inhopp. Och senast, i lördags, avslutade han en ny målfest mot Somalia United.

VBK:s nya målmaskin slår till igen
MÅL. Adam Ringh gjorde sista målet i 8–1-segern mot Somalia United i lördags. Målet var hans fjärde på på två matcher och sammanlagt 40 minuters speltid. Foto: Roffe Andersson

Inför säsongen namngav Pelle Hyppel, VBK:s fotbollstränare, några tonåringar som han såg stor potential i. En har på allvar presenterat sig – Adam Ringh. Efter lagets fyra omgångar långa målkramp kom ketchupeffekten mot Bele Barkarby förrförra helgen. Ett mål i första halvlek följdes av åtta i andra. Trepoängaren var i hamn när Jonathan Kroon gjorde VBK:s femte mål på Veddestavallen i Järfälla. Hemmalaget reducerade. Därefter tog en nyinbytt 18-åring över. Adam Ringh gjorde 1–6, 1–7 och 1–8 från 80:e till 86:e minuten.

– Alla målen sker på olika sätt, säger Adam, skrattar och beskriver inlevelsefullt:

– Vid första bryter jag in och testar att skjuta från distans. Det är väl en liten målvaktstavla, han ska ta den. Andra målet är ett perfekt lågt inlägg från Jonas (Wallstenius, reds anm) som jag möter och klackar in med vänsterfoten. Det är väl snyggaste målet, tycker jag.

Hans beskrivning av det tredje låter dock ännu bättre.

– Jonas nickskarvar och jag nickar fram mig själv och avslutar mellan benen på målvakten. Egentligen tänkte jag göra en dragning, men såg luckan mellan benen. Jo, det är väl också snyggt, säger Adam och avslöjar att han några dagar tidigare messat sin tränare.

MÅLGEST. Vem Adam Ringher efter mål är en gåta kvar att lösa. Foto: Roffe Andersson

I sina tidigare inhopp hade han fått komma in i roller som är ovana för honom. Med sitt sms hoppades han att få komma in som vänsterytter. Nu vet alla varför.

– Det var mitt hittils längsta inhopp, mitt allra första mål i tävlingssammanhang och det följdes av två till. Förhoppningsvis kan det bli fler, säger Adam Ringh som går i studenttider, men vet vad som är viktigare än fester för honom.

I lördags fick Adam åter 20 minuter på plan och fastställde på stopptid slutresultatet till 8–1.