SPORT 2021-10-28 KL. 08:59

Värmdö kontrade hem segern

Av Daniel

FÖRSVARSSPEL. Vallentuna stod upp bra men var sårbara när motståndarna anföll med snabba kontringar.

Inledningen i div 1 har varit tuff: " Så är det - men jag är inte orolig, än i alla fall"

Vallentunas innebandyherrar, som drabbats av flera skador, går fortsatt tungt i division ett östra.

Hemma mot Värmdö blev det en ny förlust, efter att laget blivit sönderkontrade, i en match som slutade 3-7 till gästerna.

–Vi ger bort matchen. Det är ett genomgående problem vi haft hela säsongen, säger tränaren John Gunnarsson.

Det skulle dröja ett tag innan matchen mellan Vallentuna och Värmdö tog fart. Efter en jämn förstaperiod där båda lagen skapade en mängd chanser, var det gästerna som ändå skulle ta ledningen halvvägs in, vilket också blev periodens enda mål.

Efter en chansfattig inledning på den andra perioden skulle Värmdö utöka ledningen efter nio minuters spel. När Vallentuna sedan brände ytterligare ett av flera jättelägen skulle Värmdö, symptomatiskt för matchen, även göra 0-3 kort därpå, efter en ny kontring.

En gnutta hopp tändes sedan för VIBK när reduceringen till 1-3 kom genom David Kruse, strax innan signalen gick för den andra periodpausen.

Återkommande problem
Vallentuna förde spelet i stora delar av matchen, men det som slutligen skulle bli bortalagets segerrecept, var att Vallentuna tappade bollen för ofta på fel ställen och ständigt åkte på snabba kontringar. Där var Värmdö skoningslösa.

–Det är något som är återkommande för oss i år, och något vi har pratat mycket om på träning. Men när många ur truppen saknas så får vi det svårt med balansen, säger John Gunnarsson.

I den tredje perioden skulle målexplosionen komma och det var just en ny kontring, där Värmdö utökade till 1-4, som skulle sätta ordentlig fart på målskyttet. Under de efterföljande minuterna hann det rassla till i målnätet fem gånger, innan resultattavlan visade 3-7.
Efter det kändes matchen avgjord. Trots en intensiv avslutning, där VIBK gjorde sitt bästa för att fina till siffrorna, så blev det inga fler mål och det slutade i en ny förlust för hemmalaget.

–Genomgående så är det inte tillräckligt bra. Men nu på matchdagen så fick vi tre återbud på tongivande spelare, vilket självklart påverkar utgången, säger tränaren.

Förlusten gör att Vallentuna står på endast fyra poäng efter sex spelade omgångar och har hamnat i bottenstriden i inledningen av serien. Med en skör trupp så är det just mängden skador och sjukdomar för laget som oroar John Gunnarsson inför framtiden.

–Vi har haft perioder där alla varit tillgängliga. Då har det fungerat bra och vi har tagit poäng. Men truppen är tunn och det blir kännbart när folk är borta.

Är det viktigaste för er nu att få en skadefri trupp?

–Så är det! Sen är det viktigt att vi kan träna ordentligt, så att vi kommer upp i tempo. Men jag är inte orolig, än i alla fall, säger John Gunnarsson avslutningsvis.