Brottby SK:s skidsektion vill se fler åkare i spåren

Brottby SK:s skidsektion vill se fler åkare i spåren

MOTIVATORER. Erik Strömberg vill få fler föräldrar intresserade av skidsport.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Några skidåkare med skolning i Brottby SK strider i dag på SM-nivå, men runt Össeby idrottsplats är det glest med träningssugna barn och ungdomar i spåren. Kanske var helgens Barnens Vasalopp en inkörsport.

Lagen om alltings jävlighet måste vara att det råder en pandemi när det äntligen finns rikligt med skidspår i Storstockholm.

Under några vintrar för 10-12 år sedan lyckades BSK:s skidsektion få till en barn- och ungdomsgrupp som trots snöbrist kämpade på i flera år. Syskonen Martin, Anna och Johan Herbert tillhörde gruppen. Johan Herbert, 22, ser vi i dag strida mot Calle Halfvarsson, Jens Burman och kompani. Aktiv från träningsgruppen är även Edvin Nordström, 21, som ingår i utvecklingslandslaget i skidorientering. Både Johan och Edvin valde att gå skidgymnasium i Mora.

Snöfattiga vintrar
Denna vinter har BSK haft det svårt att locka till sig barn och ungdomar till träningarna. Pandemin är så klart en orsak. Stora bekymret är ändå snöbristen. Inte denna utan flera föregående vintrar.
– Jo, men så är det, säger Erik Strömberg, tävlingsledare för Barnens Vasalopp i lördags. Nu har vi haft snö i några veckor, då har pandemin gjort att man inte kan komma av den anledningen. Vi behöver kontinuitet för att ha bra träningar och därigenom skapa ett intresse. Utan snö är det tufft. Skidsporten är även lite beroende av att föräldrarna åker, om inte de gör det är det svårt att väcka barnens intresse.

Erik Strömberg och tränaren Mårten Wesslen tror och hoppas att lördagens succé, med närmare 100 startande barn, kan medföra en positiv utveckling. Flera föräldrar, mor- och farföräldrar åkte dessutom bakom eller före barn som deltog i Barnens Vasalopp.
– Vi hoppas att några blev så sugna att de kommer tillbaka. Kanske redan den här vintern, säger Erik Strömberg.

Text: Jonny Andersson
Foto: Roffe Andersson
roffe@vallentunanya.se

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *