Det blev ingen skräll i Norrland

Det blev ingen skräll i Norrland

PALLA TRYCKET FÖR LAGET. Lagkapten Marcus Andersson och Andreas Paulson gjorde åter bra säsong i den röda Vallentunatröjan.
Foto/Arkiv: ROFFE ANDERSSON

Vallentuna Hockeys säsong tog slut efter förlust i bortamatchen mot Piteå

Vallentuna BK:s säsong i hockeyettan tog slut i Piteå, men där inleddes också planeringen för ett bättre 2021-22.

Efter en rejäl smisk på fingrarna, förlust 3-7, i första Play in-mötet mot Piteå var VBK:s förutsättningar för en vändning av matchserien i Piteå inte goda.

Och det blev ett snabb sorti. Piteå hade två chanser att stänga ner säsongen för VBK:arna och behövde bara en.

En dryg timme senare satt tränarduon på hotelrummet.
– Det känns jäkligt tomt. Jag och ”Mange” (Magnus Kullerback) sitter här och går igenom matchsekvenser, säger tränaren Mikael Österblom och fortsätter:
– Vi är inte riktigt där. Den egentliga skillnaden är att Piteå spelare enklare, spelar slutspelshockey. Pressar vi dem slår de sarg ut och när de anfaller lägger de pucken mot mål. Rejälare och enklare är detaljer vi måste ta med oss.

Fick se desperation
VBK-tränaren är inte med på att Piteå per automatik hade fördel av att ha spelat i allettan efter nyår, i motsats till hans manskap som ”tragglat” vidare mot Wings, Hanviken, Hammarby med flera. Han ger ett par exempel på att det fungerat bra att gå långt ”bakvägen”.

Den här gången räckte dock inte Vallentunatruppen till för att skrälla. Avlägset var det dock inte. Österblom efterlyste desperation och fick se den under sista tio minuterna. Hemmalaget hade 3-0 med sig in i tredje perioden. Erik Persson gjorde första reduceringsmålet och med 34 sekunder ordnade Stefan Söder 3-2.
– Vi går för att få till en tredje match, det ska killarna ha en eloge för. Men det är som det är, Piteå går vidare och är bättre än vi.

Planerar redan för 21-22
Något sorgearbete tillät sig inte Österblom och Kullerback. När det inte fanns möjlighet att mobilisera energi och lägga upp taktik inför en tredje och direkt avgörande batalj i Play in-mötet, nyttjade duon hotelkvällen till att skissa på 2021-22. Båda blir kvar i klubben och hoppas dessutom på permanent stöd av målvaktstränaren Ola Kahem.
– Det har varit en väldigt konstig säsong med pandemin, där vi var ett lag som drabbades och fick stänga all verksamhet. Efter nyår kunde vi träna bra och växte. Vi vinner serien övertygande och avslutar med elva vinster i grundseriens tolv sista matcherna. Det truppen visat ska vi utveckla, vi har stark tro på att vi nästa säsong tar klivet med in i allettan, säger Mikael Österblom.

Dela artikeln här:

Jonny Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *