SPORT 2020-08-28 KL. 11:39

Fotbollsderbyt avslutades med 11 kort på fem minuter - sju gula och fyra röda

Av Uffe

Helgens fotbollsderby mellan GoIF Kåres och Brottby SK:s andralag i div 7 stack ut kan man säga.

Brottby SK vann med 2-1 men det som 40 personer i publiken på Kårevallen, och spelarna, kommer att minnas är slutet på matchen. Matchen var mållös i 80 minuter innan det brann till rejält.

Först tog Brottby ledningen med 1-0 när Mahdi Akhlaghi nickar in bollen. Två minuter senare kvitterar GoIF Kåre efter mål av Tobias Högberg. Efter ytterligare tre minuter avgör Navid Haque när han sätter 2-1 till Brottby på straff. Därefter startar en rejäl kortutdelning på planen.

Först drog Brottby på sig två gula kort. Men därefter rök tålamodet på spelarna i GoIF Kåre.
Inom loppet av en minut lyckas trion Tom Sölvberg, Tobias Högberg och Kevin Strandell med att ta varsitt andra gula kort i matchen, vilket innebär att de fick varsitt rött kort och blev utvisade.

Därefter lyckas Brottbys SK:s Tomas Lindberg samla ihop till rött kort genom att få sitt andra gula för matchen. Dessutom drog Brottby SK:s Theodor Marcelius också på sig ett gult kort.

Totalt under matchen åkte GoIF Kåre på åtta gula kort och tre röda. Brottby tilldelades fyra gula kort och ett rött.