Fotografen visar miljöbilder som ska beröra dig

Fotografen visar  miljöbilder som  ska beröra dig

HÄNGER PÅ KULTURHUSET. Fotografen Anders Österberg hänger upp sina bilder för att visa besökarna på ”öppen konstvägg”.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Brottbybon Anders Österberg ställer ut i Kulturhusets ”öppna konstvägg”. Han visar miljöbilder som ska sätta fart på skallen hos betraktaren.

Anders Österberg är lite provocerande när han efterfrågar att den som tittar på hans konstnärliga bilder ska ifrågasätta motivets autenticitet, det vill säga hur äkta motivet är. Samtidigt så lovar han att inga bilder är manipulerade utöver normal bildbehandling.

Anders fotograferar gärna människor och natur och har fått en allt starkare vilja att kommunicera och diskutera klimat- och hållbarhetsfrågor med sina bilder.

Han vill visa lite av ”så här var det och det kommer aldrig mer igen”.

Bland 12 olika motiv som visas finns Svartisen i Norge, som är vårt grannlands näst största glaciär, som tyvärr blir allt mindre år för år.

Men där finns även ”crackhouse” från Kista och flera lokala inslag som exempelvis ett hus i Brottby som stått halvfärdigt sedan mitten 1990-talet.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *